ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Τσιόδρας για το «φούσκωμα» των θανάτων από κορωνοϊό: «Δεν φταίω εγώ, έτσι λέει ο... ΠΟΥ»
Ο Σωτήρης Τσιόδρας σήμερα προσπάθησε να αποποιηθεί κάθε ευθύνη σχετικά με τον τρόπο καταγραφής των θανάτων από κορωνοϊό, «ρίχνοντάς» την ευθύνη στον ΠΟΥ.

Τις...
προηγούμενες μέρες αποκαλύφτηκε πως καταγράφονταν ως «θάνατος από κορωνοϊό» οποιοσδήποτε πέθαινε και ήταν θετικός στον ιό, ακόμα κι αν πέθαινε από άσχετη αιτία.

Αυτό προκάλεσε την μήνη της επιστημονικής κοινότητας η οποία κατηγόρησε πως τα νούμερα φουσκώνονταν επίτηδες με σκοπό να δικαιολογηθούν τα απαγορευτικά μέτρα.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως οι οδηγίες του ΠΟΥ σχετικά με την ταξινόμηση των θανάτων με συγκεκριμένα κριτήρια είναι σαφείς. Οποιοσδήποτε θάνατος με θετική PCR (μοριακό έλεγχο για τον κορωνοϊό) δεν θα πρέπει να αποδίδεται σε άλλη αιτία χωρίς ξεκάθαρη αιτιολόγηση.

Βέβαια ο ίδιος είχε αποκαλύψει πως ασθενής με εγκεφαλική αιμορραγία καταγράφηκε ως... θάνατος από κορωνοϊό.

Ο κ. Τσιόδρας έιπε πως για να μην εμπίπτει στη λίστα των θυμάτων κορωνοϊού κάποιος ασθενής θα πρέπει να βγει αρνητικός στον ιό, να περάσει καιρός και τότε ο θάνατός του να αποδοθεί σε άλλη αιτία.

«Αν είχαμε το ελεύθερο να κρίνουμε κατά το δοκούν, τότε θα καταγράφαμε λιγότερους θανάτους και δεν θα τηρούσαμε τις ευρωπαϊκές οδηγίες» επανέλαβε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Όμως στη συνέχεια ο λοιμωξιολόγος αποκάλυψε πως πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης δεν ακολούθησαν το πρωτόκολλο αυτό!

«Δεν πρόκειται για επινόηση δικιά μου. Η επιστημονική κοινότητα της χώρας ακολουθεί τις ευρωπαϊκές οδηγίες, την επιστημονική πρακτική, δεν εξυπηρετούμε καμιά σκοπιμότητα»

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget