ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Σε ετοιμότητα η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιπυρική περίοδοΣε ετοιμότητα και διαρκή επιφυλακή, ώστε να ανταποκριθεί άμεσα στις όποιες ανάγκες προκύψουν, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, βρίσκεται η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνδράμοντας με τις υπηρεσίες της στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων.

Παρά το μεγάλο όγκο δουλειάς και την διαρκή κινητοποίηση στην οποία βρίσκεται, της εν μέσω πανδημίας, η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ προετοιμάζεται και για την αντιπυρική περίοδο που άρχισε την 1η Μαΐου, ευελπιστώντας ότι φέτος οι δασικές πυρκαγιές να είναι λιγότερες σε σχέση με άλλες χρονιές.

Πάντως, όπως, ανέφερε ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, η ετοιμότητα των υπηρεσιών είναι σήμερα είναι στο 80% και ευτυχώς, όπως είπε, ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση φωτιάς είναι αρκετά χαμηλός.

Ως προς την ετοιμότητα των υπηρεσιών τόνισε ότι έχουν ήδη γίνει οι πρώτοι καθαρισμοί χόρτων, κλαδιών, δένδρων και εύφλεκτων υλικών σε όλο το δασικό οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας. «Αυτές οι εργασίες ήταν προαπαιτούμενες, δεδομένου ότι πολλές περιοχές είναι κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ως εκ τούτου, σήμερα η πρόσβαση στους δασικούς δρόμους είναι απρόσκοπτη σε όλη την Κεντρική Μακεδονία» επισήμανε ο κ. Στεργιάδης.

Αναφορικά με νέους καθαρισμούς, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας, είπε πως θα γίνουν μετά τις ανοιξιάτικες βροχές «Φέτος λόγω των μεγάλων ποσοστών βροχόπτωσης σε όλη την περιφέρεια, δημιουργήθηκε ένα στρώμα υψηλής προστασίας στα δάση, λόγω της αυξημένης υγρασίας που δημιουργεί η πολλή βλάστηση. Έτσι περιορίζεται ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν είμαστε σε επαγρύπνηση. Με εντολή του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, το σύνολο της Πολιτικής Προστασίας έχει αναλάβει να ολοκληρώσει όλη την προεργασία και να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τη φετινή αντιπυρική περίοδο» υπογράμμισε ο ίδιος.

Καταγράφονται οι ανάγκες στην ΠΚΜ

Σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη έως τις 20 Μαϊου θα έχει γίνει η πλήρης καταγραφή των αναγκών, των προτεραιοτήτων, αλλά και της ετοιμότητας σε όλα τα επίπεδα για το φετινό καλοκαίρι. Ως τότε, όπως είπε, η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας θα γνωρίζει και την κατανομή των προσλήψεων στους δασοπυροσβέστες, ανά περιφερειακή ενότητα, ούτως ώστε να υπάρξει 100% ετοιμότητα στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. «Το σημαντικό είναι ότι σήμερα η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για την παροχή μέσων σε όλους τους νομούς προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες πυρκαγιές», επισήμανε ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας.Πηγή: makthes.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget