ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Η Πιερία τα κατάφερε ως εδώ μένοντας σπίτι – Έξι τα κρούσματα – 843 παραβάσεις. Τώρα βγαίνουμε, είμαστε υπεύθυνοι, μένουμε ασφαλείς


Γ. Τζήμας, Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας: «Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που συνεργάστηκαν κατανόησαν και αποδέχτηκαν την αναγκαιότητα των μέτρων και τα καταφέραμε ως εδώ. Μαζί συνεχίζουμε υπεύθυνα»


Την Κυριακή 3 Μαΐου 2020, αφήσαμε πίσω 6 εβδομάδες εγκλεισμού, 42 ημέρες με σύνθημα το «Μένουμε Σπίτι» διότι έξω κυκλοφορεί ο κορονοϊός. Μέτρα πρόληψης σκληρά που κληθήκαμε να αποδεχτούμε και να υποστούμε για να πολεμήσουμε τον αόρατο εχθρό. Η τήρηση των μέτρων αυτών και όσων συνεχίζονται στην δεύτερη φάση που ξεκίνησε από την Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, είναι έργο κυρίως της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ένα δύσκολο και επίπονο έργο το οποίο διεκπεραιώνει με επιτυχία!

Πόσο όμως συνεπείς ήμασταν στα μέτρα απαγόρευσης που σκοπό είχαν την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού; Πόσοι ήταν οι παραβάτες πανελλαδικά και κυρίως, εμείς εδώ στην Πιερία πόσο συνεπείς ήμασταν σ αυτήν την πρώτη φάση των περιοριστικών μέτρων της κυκλοφορίας;

Πανελλαδικά, για άσκοπες μετακινήσεις, σύμφωνα με το τελευταίο Δελτίο της Ελληνικής Αστυνομίας, από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (62.341) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).Επίσης για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας από την έναρξη του μέτρου, 12 Απριλίου 2020, βεβαιώθηκαν συνολικά (1.570) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (986) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες. Ενώ για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (567) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (545) άτομα.

Τι έγινε στην Πιερία;

Η Πιερία ήταν από τις Περιφερειακές Ενότητες που η εξάπλωση του κορονοϊού ήταν χαμηλή, αφού βεβαιώθηκαν μόλις 6 κρούσματα. Τι έγινε όμως σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων;

Σ αυτό, απάντηση μας έδωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας κ. Γεώργιος Τζήμας, στον οποίο απευθυνθήκαμε να καταγράψουμε τα στοιχεία των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν. Ήταν πραγματικά μια δύσκολη δοκιμασία για όλους εμάς τους πολίτες που έπρεπε να περιοριστούμε σε κατάσταση ουσιαστικά μη μετακίνησης («Μένουμε Σπίτι») αλλά και ένα επίπονο πρόσθετο έργο για τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας που έπρεπε να «καλύψουν και να διενεργήσουν» ελέγχους σ ολόκληρη την Πιερία για τυχόν παραβάσεις των μέτρων απαγόρευσης μετακίνησης.

Όπως μας τόνισε ο κ. Τζήμας, η συνεργασία των πολιτών ήταν αυτή που συνέβαλλε ουσιαστικά στην επιτυχία των μέτρων. Οι κάτοικοι της Πιερίας ήταν συνεπείς τήρησαν τα μέτρα και συνεργάστηκαν με τα στελέχη της Αστυνομίας, αποδέχτηκαν τους ελέγχους και αυτό το αποδεικνύουν και τα αποτελέσματα αυτής της πρώτης – και δυσκολότερης φάσης – του επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Στην Πιερία από την έναρξη επιβολής των μέτρων, το κλείσιμο των καταστημάτων 12 Μαρτίου, την απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων 23 Μαρτίου, την απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός Περιφερειακής Ενότητας μόνιμης κατοικίας 12 Απριλίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 843 παραβάσεις και επιβλήθηκαν προβλεπόμενα πρόστιμα.

Αν λάβουμε υπόψιν μας τις παραβάσεις και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους γύρω νομούς (π.χ. στην Ημαθία βεβαιώθηκαν και επιβλήθηκαν περισσότερα από 1000 παραβάσεις και πρόστιμα) θα δούμε ότι εμείς εδώ στην Πιερία, ήταν μέχρι εδώ υπεύθυνοι και συνεπείς στην πρόσκληση για να μείνουμε σπίτι, να αποφύγουμε τις άσκοπες και τις μη αναγκαίες μετακινήσεις.

Από την Δευτέρα 4 Μαΐου ξεκίνησε ένα άλλο σχέδιο. Χαλάρωσαν τα μέτρα απομόνωσης, επιτρέπεται η κυκλοφορία χωρίς βεβαίωση μετακίνησης ή sms. Άρα η υπευθυνότητα είναι ολόκληρη πλέον των πολιτών. Αυτοί θα πρέπει να τηρήσουν σωστά τα μέτρα υγιεινής, τις αποστάσεις και να εντάξουν στην καθημερινότητά τους την χρήση μάσκας ως προστατευτικό μέσο σε χώρους συνωστισμού.

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να επιτελεί το έργο της. Όπως είπε ο κ. Τζήμας ισχύουν ακόμη τα μέτρα απαγόρευσης της μετακίνησης εκτός Περιφερειακής Ενότητας μόνιμης κατοικίας, η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων εκτός αυτών που ξεκίνησαν την λειτουργία τους την Δευτέρα 4 Μαΐου, αλλά και ο έλεγχος στην τήρηση του μέτρου για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας. Στο έργο της Αστυνομίας, αυτή την κρίσιμη περίοδο, τα πρόστιμα δεν είναι τιμωρητικού χαρακτήρα. Πάντα δίνεται προτεραιότητα στην διαρκή ενημέρωση σε προληπτικούς ελέγχους.

Σε κάθε περίπτωση όπως τόνισε ο κ. Τζήμας όπως και στο πρώτο δύσκολο στάδιο των απαγορευτικών μέτρων μετακίνησης τηρήθηκαν με λίγες αποκλίσεις τα μέτρα, έτσι κι από δω και πέρα οι πολίτες θα δείξουν υπευθυνότητα, θα συνεργαστούν και στο τέλος όλοι μαζί να πετύχουμε να κερδηθεί αυτή η μάχη κατά του κορονοϊού που δεν κάνει διακρίσεις και κινδυνεύουμε απ αυτόν όλοι μας.

Στο χέρι μας είναι λοιπόν, και η επιτυχία θα πιστωθεί στα ελεγκτικά όργανα αλλά κυρίως στους πολίτες, να είμαστε συνεπείς και υπεύθυνοι, να τηρούμε τα προβλεπόμενα μέτρα για να μείνει η Πιερία χωρίς νέα κρούσματα χωρίς θύματα, να μείνουμε όλοι υγιείς, ασφαλείς.


odialogos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget