ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Επέκταση της δυνατότητας μείωσης ενοικίου κατά 40% μέχρι τις 31/12/2020Κύριε Υπουργέ,
Ως εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου συναισθανόμαστε την αγωνία των μελών μας για τον τρόπο και τα μέτρα της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της Οικονομίας, τα οποία και θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία και την τύχη εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επλήγησαν σοβαρότατα κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής τους αργίας, λόγω της πανδημίας COVID 19.

Η έλλειψη ρευστότητας, εξαιτίας του μηδενικού τους τζίρου και επιπλέον η σταδιακή και με αργούς ρυθμούς επιστροφή στην κανονικότητα ,καθιστά αδύνατη την αποπληρωμή των οφειλών και των άμεσων υποχρεώσεων της συντριπτικής πλειοψηφίας αυτών των επιχειρήσεων.

Παρόλα τα θετικά μέτρα που έχουν ληφθεί ή και εξαγγελθεί από την κυβέρνηση, το ακανθώδες ζήτημα της δυνατότητας μείωσης των ενοικίων παραμένει ουσιαστικά άλυτο, εφόσον ο χρονικός της ορίζοντας περιορίζεται, μέχρι στιγμής, έως τον προσεχή Ιούνιο.

Με δεδομένη τη δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα έχει πραγματικά ανάγκη την επέκταση του μέτρου της μείωσης κατά 40% του ενοικίου τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να έχει το απαιτούμενο χρόνο για την σταθεροποίηση και την επαναφορά της στην κανονικότητα, χωρίς αχρείαστες απώλειες και λουκέτα, που θα επιδεινώσουν το οικονομικό κλίμα, θα εκτινάξουν στα ύψη την ανεργία και θα ακυρώσουν σε μεγάλο βαθμό την πραγματικά εργώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπεραστεί η κρίση με τις μικρότερες δυνατόν παρενέργειες, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Ευελπιστώντας η πρότασή μας να γίνει αποδεκτή, συνεχίζουμε, ως επιχειρηματική κοινότητα, τον κοινό μας αγώνα με την κυβέρνηση, για την επιτυχή επανεκκίνηση της Οικονομίας και την κοινωνική συνοχή.


Ο Πρόεδρος
Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget