ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Δήμος Κατερίνης: 210 tablets στους μαθητές των Δημοτικών σχολείων παρέδωσε η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας ΕκπαίδευσηςΚώστας Κουκοδήμος: «Στην πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη γνώση. Διευκολύνουμε την εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση»
Ιωάννης Νταντάμης: «Στήριξη μεγάλου αριθμού μαθητών που έχουν ανάγκη τεχνολογικού εξοπλισμού»

Καθ΄ οδόν για τις σχολικές μονάδες των δημοτικών σχολείων της Κατερίνης, σε εκπλήρωση της ανάγκης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των μαθητών, μετά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων λόγω του COVID-19 είναι 210 tablets, τα οποία, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης Ιωάννης Νταντάμης παρέδωσαν σήμερα, παρουσία και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθανάσιου Μπαρμπαγεωργόπουλου, στους διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων, για χρήση από τους μαθητές.

«Λάβαμε αρχικά υπόψη μας τα αιτήματα των διευθυντών των σχολικών μονάδων για τη στήριξη μεγάλου αριθμού μαθητών, που όπως διαπιστώθηκε έχουν ανάγκη τεχνολογικού εξοπλισμού και δεν καθίσταται δυνατή η συμμετοχή στην παιδαγωγική, μαθησιακή διαδικασία» εξηγεί ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Ιωάννης Νταντάμης, ο οποίος τονίζει, ότι, η αγορά του εξοπλισμού – που θα παραδοθεί σταδιακά στους μαθητές όλων των σχολείων – αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Στην πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη γνώση. Είναι υποχρέωση μας να τα στηρίξουμε, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά και για να συμβάλλουμε στην ενίσχυση του κρίσιμου τομέα της παιδείας και στον εφοδιασμό των νέων μας με τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες».


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο συγκεκριμένος εξοπλισμός, θα αποτελεί περιουσία των σχολείων και θα διατίθεται σε μαθητές για προσωρινή χρήση, με ονομαστικά πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής, για όσο διάστημα αυτό απαιτείται. Ο παραλήπτης γονέας/κηδεμόνας αναλαμβάνει την υποχρέωση της επιστροφής της συσκευής στη σχολική μονάδα, όταν εκλείψουν οι λόγοι, για τους οποίους του παραχωρήθηκε η χρήση της (π.χ. όταν λήξει η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων) ή οποτεδήποτε του ζητηθεί από τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας.


Βέβαια, όπως διευκρινίζει ο κος Νταντάμης: «Η στήριξη των μαθητών με έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού αποτελεί ένα δυσεπίλυτο κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σύνολο του, καλύπτουμε όμως τις περισσότερες στο μέτρο του εφικτού ανάγκες».

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget