ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Πανελλήνιες: Επιστρέφουν τα Λατινικά στο νέο εξεταστικό σύστημα – Όλες οι αλλαγές

Τα Λατινικά επιστρέφουν στην ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων με το νέο εξεταστικό σύστημα του υπουργείου Παιδείας που θα αρχίσει, στο πρώτο του στάδιο, να εφαρμόζεται από την επόμενη σχολική χρονιά.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται να δοθεί σήμερα στην δημοσιότητα.
Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ:

Τα Λατινικά επανέρχονται στη διδασκαλία και πανελλαδική εξέταση των Ανθρωπιστικών Επιστημών και αποσύρεται εκ νέου η Κοινωνιολογία.


Το υπουργείο Παιδείας «κρατάει» για την πρόσβαση στα ΑΕΙ την αναλογία 90% από την απόδοση των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και 10% συμμετοχή των βαθμών του Εθνικού Απολυτηρίου. Δηλαδή, για την πρόσβαση στα πανεπιστήμια θα μετράει στο μέλλον κατά 90% η απόδοση ενός υποψηφίου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και κατά 10% ο μέσος όρος των βαθμών του Απολυτηρίου του από τις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Τώρα, το 10% των βαθμών του Εθνικού Απολυτηρίου θα συνδιαμορφώνεται κατά 2% από τον μέσο όρο των βαθμών ενός υποψηφίου στην Α’ Λυκείου, κατά 3% από τον μέσο όρο των βαθμών του στη Β’ Λυκείου και κατά 5% από τον μέσο όρο των βαθμών του στη Γ’ Λυκείου. Οι νέοι που θα φοιτήσουν έτσι από τον Σεπτέμβριο του 2020 στην Α’ Λυκείου πρέπει να ξέρουν ότι τελειώνοντας τη βαθμίδα θα βρουν μπροστά τους αυτό το εξεταστικό σύστημα, οπότε οι βαθμοί του Απολυτηρίου τους θα υπολογιστούν σε ένα μικρό ποσοστό (2%) για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ έπειτα από δύο χρόνια.

Τράπεζα θεμάτων στις απολυτήριες εξετάσεις από την Α’ Λυκείου της επόμενης σχολικής χρονιάς, η οποία θα εφαρμόζεται σταδιακά – τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά (2021-22) θα εφαρμοστεί και στην Α’ και στη Β’ Λυκείου και στη συνέχεια σε όλες τις τάξεις.

Μείωση των ομάδων προσανατολισμού για τα ΑΕΙ από τέσσερις, που είναι σήμερα, σε τρεις. Σήμερα στη Γ’ Λυκείου υπάρχουν τέσσερις ομάδες προσανατολισμού (Ανθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Σπουδών, Υγείας, Οικονομίας και Πληροφορικής) και σε καθεμία από αυτές διδάσκονται τρία μαθήματα ανά κατεύθυνση, συν το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Ενοποιούνται έτσι οι ομάδες προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Υγείας.


Περιορισμός των 7ωρων μαθημάτων που διδάσκονται στη Γ’ Λυκείου ανά κατεύθυνση πιθανώς σε 5ωρα κάθε εβδομάδα. Η πρώτη χρονιά εφαρμογής του εξεταστικού συστήματος που ψηφίστηκε πέρυσι προέβλεπε 6ωρα μαθήματα ανά πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, κάτι που, εκτός του ότι «εξαφάνισε» τη Γ’ Λυκείου, εκτίναξε τον αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τα ολιγομελή τμήματα που δημιουργήθηκαν σε όλη τη χώρα (έφτασαν τα 40.000 άτομα).

Με το νομοσχέδιο πιθανότατα επανέρχεται και η βάση του δέκα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ αλλά και για την προαγωγή στα σχολεία.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget