ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Και ξαφνικά η Ρωσία σταμάτησε να αγοράζει χρυσό. Σημαίνει κάτι;
 Κατοχικά Νέα

Δεν έχει ισως ανάγκη αφού τα τελευταία 5 χρόνια αγόραζε χωρίς να βάζει φρένο; Η είναι κάτι άλλο;
Σύμφωνα με το mononew.gr,η Ρωσία, ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού παγκοσμίως, έχει ξοδέψει πάνω από 40 δισ. δολάρια για αγορές του πολύτιμου μετάλλου τα τελευταία πέντε χρόνια. Τώρα αποφάσισε να σταματήσει.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι από την 1η Απριλίου σταματά τις αγορές χρυσού, αλλά δεν εξήγησε το λόγο. Αναλυτές εκτιμούν ότι η Ρωσία έχει ήδη συγκεντρώσει μεγάλη ποσότητα αποθεμάτων και πιθανότατα δεν χρειάζεται περισσότερα.

Επιπλέον, με τις τιμές του χρυσού να βρίσκονται κοντά σε υψηλό επτά ετών και τους διεθνείς επενδυτές να αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο, οι Ρώσοι έμποροι είναι πιθανότατα πρόθυμοι να πουλήσουν. Ο χρυσός έχει καταστεί εξαιρετικά δημοφιλής επένδυση τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η πανδημία σπέρνει τον φόβο στις χρηματοπιστωτικές αγορές, αλλά ορισμένοι έμποροι δυσκολεύονται να προμηθεύσουν ράβδους χρυσού.

«Η κεντρική τράπεζα δίνει τώρα σήμα στους πωλητές του πολύτιμου μετάλλου ότι θα πρέπει να κατευθύνουν τα αποθέματα τους στο εξωτερικό», δήλωσε ο Dmitry Dolgin, οικονομολόγος της ING Bank στη Ρωσία. «Η παγκόσμια ζήτηση φαίνεται να είναι υψηλή».
Ο πανικός που επικράτησε παγκοσμίως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και η πλημμύρα των κινήτρων από τις κεντρικές τράπεζες, πυροδότησαν τη ζήτηση για το μέταλλο. Και παρόλο που υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες τόνοι ράβδων χρυσού που στοιβάζονται σε θησαυροφυλάκια σε όλο τον κόσμο, είναι δύσκολο να αποκτήσει κάποιος χρυσό όταν και όπου χρειάζεται. Συνήθως η αποστολή του γίνεται μέσω των εμπορικών πτήσεων, οι οποίες ακυρώνονται κατά χιλιάδες.

Οι τιμές του χρυσού παρουσιάζουν τώρα σταθεροποίηση. Αλλά αν υπάρξει μεγαλύτερη προσφορά από τη Ρωσία θα μπορούσε να επηρεάσει την αγορά. Οι προμηθευτές μπορούν να στραφούν στις ναυλωμένες πτήσεις για να προσεγγίσουν τους βασικούς αγοραστές, δήλωσε ο Eduard Rybkin, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος των πολύτιμων μετάλλων της Lanta Bank στη Μόσχα.


Όπως τόνισε υπάρχει ζήτηση από παραδοσιακούς αγοραστές όπως το Λονδίνο, αλλά και μέρη όπως η Ινδία, η Τουρκία και η Σιγκαπούρη.

Η ισχυρή αγορά χρυσού της Ρωσίας τα τελευταία χρόνια αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της αγοράς, θέτοντας όρια στις τιμές όταν οι επενδυτές απομακρύνοντας από τα ασφαλή καταφύγια και στρέφονταν στα περιουσιακά στοιχεία υψηλότερου ρίσκου και μεγαλύτερων αποδόσεων. Το απόθεμα χρυσού που κατέχει η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αποτιμάται σε περίπου 120 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο χρυσός αντιπροσωπεύει περίπου το 20% των ρωσικών διεθνών αποθεμάτων, το οποίο είναι ιστορικά υψηλό και σε σύγκριση με άλλες κεντρικές τράπεζες.


«Η κεντρική τράπεζα πιθανότατα δεν θέλει να αυξήσει το μερίδιο του χρυσού, ενώ το μέγεθος των αποθεμάτων μειώνεται», δήλωσε η Tatiana Evdokimova, αναλύτρια της Nordea Bank στη Μόσχα.

Η κεντρική τράπεζα επισήμανε ότι οι μελλοντικές αποφάσεις σχετικά με τις αγορές χρυσού που θα πραγματοποιήσει θα εξαρτηθούν από την κατάσταση των χρηματοπιστωτικών αγορών, σύμφωνα με ανακοίνωση.

thesecretrealtruth

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget