ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Επιστολή Επιμελητηρίου Πιερίας προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο για προσωρινή κατάργηση δημοτικών τελώνΟ πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, με κοινοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στους Βουλευτές Πιερίας, στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και στα Επιμελητήρια της Ελλάδας με θέμα την προσωρινή κατάργηση ανταποδοτικών τελών και τελών κοινοχρήστων χώρων στις πληττόμενες από τον covid 19 επιχειρήσεις.


Το ακριβές κείμενο της επιστολής του Επιμελητηρίου στον Υπουργό είναι το ακόλουθο:
«Το Επιμελητήριο Πιερίας ενώνει τη φωνή του μαζί με τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της χώρας, προκειμένου να στηρίξει το δίκαιο αίτημα των μελών του, σχετικά με την προσωρινή κατάργηση των δημοτικών τελών που επιβαρύνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις.

Θεωρούμε απολύτως δικαιολογημένο το αίτημα περί της κατάργησης των δημοτικών τελών, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα, για τους εξής λόγους:

Πρώτον: Όσες επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κυβερνητική εντολή, με συνέπεια τα έσοδά τους να μηδενισθούν, είναι άδικο, να καλούνται να πληρώσουν ανταποδοτικά τέλη για δημοτικές υπηρεσίες, που στην ουσία δεν απολαμβάνουν.

Δεύτερον: Το ίδιο προβληματική είναι η χρέωση δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις που χαρακτηρίστηκαν, από την κυβέρνηση, ως πληττόμενες, διότι και σε αυτή την περίπτωση τα έσοδα έχουν υποστεί καθίζηση, με αποτέλεσμα η αναστολή της λειτουργίας τους να καταστεί εκ των πραγμάτων αναγκαστική.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η επανεκκίνηση της Οικονομίας, ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες της επερχόμενης ύφεσης και δεδομένης της δυνατότητας για περαιτέρω αύξηση της εγχώριας ρευστότητας ,μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και των λοιπών ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, προτείνουμε η κυβέρνηση να κάνει αποδεκτό το συγκεκριμένο αίτημα, στηρίζοντας την επιχειρηματική κοινότητα.

Αυτή θα σηκώσει στους ώμους της το βάρος της επόμενης μέρας, αλλά συγχρόνως θα είναι η ίδια που θα παράξει τον μελλοντικό μας πλούτο και θα αποτελέσει το μοναδικό υγιή συντελεστή μείωσης της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα».

Το Επιμελητήριο Πιερίας θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες, να παρεμβαίνει και να καταθέτει προτάσεις για την βελτίωση των μέτρων ελάφρυνσης των επιχειρήσεων, για τον σχεδιασμό των βημάτων των επόμενων ημερών της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, μετά την πανδημία.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget