ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Πιερίας για το σχέδιο νόμου του Υ.ΠΑΙ.Θ. με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις»
Η επικείμενη κατάθεση προς διαβούλευση του Πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία που προωθεί η Υπουργός κ. Ν. Κεραμέως βρίσκει αντίθετη τη ΔΑΚΕ καθηγητών Δ.Ε. Πιερίας.

Εν...

μέσω υγειονομικής κρίσης και πανδημίας, σε μία περίοδο που οι συλλογικές διαδικασίες δεν είναι εφικτές και το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι» και «συνδικαλίζεσθαι» έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, μία τέτοια καίρια και καθοριστική απόφαση για το μέλλον της Παιδείας, μοιάζει άκαιρη και άκυρη.

Η απουσία διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία στο σύνολό της είναι παροπλισμένη, στερημένη από ατομικές ελευθερίες και συκοφαντημένη από τον κοινωνικό αυτοματισμό, αντιτίθεται στις διακηρύξεις της υπουργού για υποτιθέμενη αναγνώριση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της συμβολής των εκπαιδευτικών σ’ αυτή.

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους καθοριστικές αποφάσεις για το σύνολο των βαθμίδων εκπαίδευσης, της μαθητικής κοινότητας και της ομαλής σχολικής και ακαδημαϊκής ζωής, απαιτούν συνθήκες κοινωνικής και πνευματικής ηρεμίας.

Κρίνουμε ως υποκριτική την πρόσκληση σύσσωμου του ελληνικού λαού στην κατανόηση και τη συμμόρφωση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τη στιγμή που η ίδια αυτή συμμόρφωση μετατρέπεται από την υπουργό σε «εργαλείο» για την ευκολότερη και ταχύτερη είσοδο των νέων εκπαιδευτικών μέτρων από την κοινωνική και πολιτική Κερκόπορτα.

Αντιτασσόμαστε σε κομβικά σημεία του Πολυνομοσχεδίου που θεωρούμε αντιδημοκρατικά και μη λειτουργικά, όπως η θέσπιση ανώτατου ηλικιακού ορίου εγγραφής στα Ημερήσια ΕΠΑΛ, η συγκρότηση ομάδας σχολείων, ή η αντιμετώπιση των αναπληρωτών θεσπίζοντας ποινές αντί κινήτρων.

Παρακολουθούμε με σκεπτικισμό τις προτάσεις για τη δημιουργία Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας που μόνο διαβαθμισμένης δυσκολίας δεν ήταν κατά τη θέσπιση στο παρελθόν, αξιολόγησης ορισμένων μαθημάτων μέσω ερευνητικής εργασίας ή ορισμού εκπαιδευτικού εμπιστοσύνης χωρίς υποστήριξη στο έργο του από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο και άλλων βασικών σημείων του νομοσχεδίου.


Καλούμε την υπουργό να “παγώσει” το χρονοδιάγραμμα διαβούλευσης για το εν λόγω πολυνομοσχέδιο έως ότου εξασφαλιστούν συνθήκες υγειονομικής και κοινωνικής γαλήνης.


Πρόσφορες συνθήκες, συλλογικού, δημοκρατικού και εποικοδομητικού διαλόγου.


Ας μην αμαυρωθεί η αξιέπαινη και συγκινητική στάση της ελληνικής οικογένειας στην αντιμετώπιση της νόσου από τη σκιά ενός αβέβαιου και μονομερώς αποφασισμένου αύριο για τα παιδιά της.

Εκ της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ Πιερίας


Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Θεόδωρος Σιαμάγκας Στέργιος Τόκας

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget