ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑ "ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ" ΕΠΟΧΗ


-Η δενδροκομία αποτελεί το μέλλον της Ελληνικής γεωργίας. Τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο αυτούσια ή μεταποιημένα και κερδίζουν συνεχώς όλο και περισσότερες διεθνείς αγορές. Η προοπτική τους είναι πολύ μεγάλη και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός η υψηλή "ποιότητα".

- Ο συνδυασμός της "μεγάλης ηλιοφάνειας" του "γόνιμου εδάφους" και του "Μεσογειακού κλίματος " που διαθέτει η χώρα μας έχει σαν αποτέλεσμα να παράγονται στην Ελλάδα φρούτα και καρποί που περιέχουν "υψηλής βιολογικής αξίας" πρωτεΐνες και σάκχαρα. Πλούσια σε φυτικές ίνες και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα Ελληνικά προϊόντα να έχουν υψηλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Δηλαδή φρούτα και καρποί με ωραία "γεύση", "άρωμα", "χρώμα", "σχήμα" και επίσης υψηλή "διατηρισημότητα" στα ψυγεία, ώστε να τα απολαμβάνουν οι καταναλωτές αναλλοίωτα για μεγάλο διάστημα μετά την συγκομιδή τους.


-Μετά την "υγειονομική" και "οικονομική" κρίση που προκάλεσε η πρόσφατη πανδημία την "επόμενη" μέρα σκεφτόμαστε διαφορετικά, αξιοποιούμε στο έπακρο τα πλεονεκτήματα του "ευλογημένου" τόπου στον οποίο ζούμε και ξεχνάμε τα λάθη του παρελθόντος.


-Οι επενδύσεις που μέχρι τώρα είχαμε σε προτεραιότητα όπως, πολυτελέστατα σπίτια, ακριβά αυτοκίνητα, ταξίδια, και υπερκαταναλωτικός Δυτικός τρόπος ζωής ...φαντάζουν τώρα ως "Δεύτερες"... Όλα αυτά είχαν μόνο ένα αποτέλεσμα την οικονομική αποδυνάμωση, την μη επένδυση σε βασικές υποδομές στον αγροτικό παραγωγικό και μεταποιητικό τομέα , και τέλος, το χάσιμο -σπατάλη-πολύτιμου συναλλάγματος.


-Αγαπητοί αγρότες καλλιεργητές η "επόμενη" μέρα πρέπει να μας βρει όλους υγιείς και σοφότερους. Βγαίνουμε όλοι πιο δυνατοί, κάνουμε συσσώρευση δυνάμεων, δουλεύουμε συλλογικά, και ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑ...


ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ "ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ"


- Η φύτευση των δένδρων γίνεται μία και μοναδική φορά. Βοηθείστε τα φυτά σας να ξεκινήσουν σωστά. Μην επαναπαύεστε στο ότι όλα τα προϊόντα θρέψης και εδαφοβελτίωσης μπορείτε να τα εφαρμόσετε και μετά, την φυτεία γιατί αναμφισβήτητα αυτό είναι ένας μεγάλος " μύθος".


Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ "ΠΡΙΝ" ΤΗΝ ΦΥΤΕΙΑ


-Πρωτίστως, πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε, θεωρώ ότι θα πρέπει να κάνετε μια αντιπροσωπευτική "εδαφολογική ανάλυση". Δίνοντάς την στον γεωπόνο με τον οποίο συνεργάζεστε, ζητείστε του μια «πρόταση», βελτίωσης του εδάφους σας.


-Αυτή την στιγμή υπάρχουν προϊόντα στην Ελληνική αγορά που βελτιώνουν το «PH» την «Οργανική Ουσία», την «αγωγιμότητα», την «μηχανική σύσταση», την «ελλείψεων δυσκίνητων στοιχείων» κλπ. αξιοποιήστε τα. Η βελτίωση των εδαφών γίνεται «προ» της φύτευσης των δένδρων σας και όχι μετά.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ "ΕΔΑΦΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ"


-Οι αγρότες καλλιεργητές των δενδρωδών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το «SuperMix-Plant» είναι ένα ειδικό εδαφοβελτιωτικό υπόστρωμα που χρησιμοποιείται στοχευμένα στον "λάκκο φύτευσης". Έχει σαν βάση την καλύτερη ποιότητα «ξανθιάς» και «μαύρης» τύρφης Βαλτικής, η οποία εμπλουτίζεται με ειδικά λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης και ζεόλιθο. Έτσι επιτυγχάνει καλύτερο αερισμό της ρίζας και σωστή-σταδιακή τροφοδοσία του φυτού με θρεπτικά συστατικά στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του.


- Το «SuperMix-Plant» έχει χρησιμοποιηθεί σε φυτεύσεις χιλιάδων στρεμμάτων όλων των δένδρων, με θεαματικά αποτελέσματα και μεγάλη επιτυχία. Όπως για παράδειγμα σε: ροδάκινα, ακτινίδια, ελιές, κεράσια, καρύδια, φουντούκια, φιστίκια, αμύγδαλα, μήλα, αχλάδια, βερίκοκα, ρόδια, αμπέλια, κλπ.


-Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως από το 2019 ξεκίνησε μια στρατηγική συνεργασία με τον γνωστό ανά το πανελλήνιο, Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ζαγοράς Πηλίου», που παράγει τα εξαιρετικής ποιότητας μήλα «Ζαγορίν». Το προϊόν αυτό χρησιμοποιήθηκε από τα μέλη του συνεταιρισμού πάντοτε "στοχευμένα" και πάντοτε "προφυτευτικά" στις νέες φυτεύσεις μήλων.


-Μπορείτε να βρείτε το «SuperMix-Plant» στα Γεωπονικό κατάστημα που συνεργάζεστε, ενώ περισσότερες τεχνικές πληροφορίες όσον αφορά την χρήση του προϊόντος μπορείτε να τις έχετε, ανά πάσα στιγμή, από την εταιρία «Nitrochemicals», e mail: villaexarhos@villaexarhos.gr τηλ: 6977615981.


Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία


Με φιλικούς χαιρετισμούς Βασίλης Έξαρχος (γεωπόνος)
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget