ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Ηλεκτρονικά όλες οι αιτήσεις για προσλήψεις στους Δήμους - Εκτός παράτασης οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ


photo: Eurokinissi


Ηλεκτρονικά και πάντα υπό την εποπτεία έκδοσης των προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αιτήσεις για προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στους Δήμους.


Παράλληλα όλες οι προθεσμίες των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ δεν εντάσσονται στην δίμηνη παράταση που προβλεπόταν με νέα ΠΝΠ και οι προθεσμίες που έχουν καθοριστεί ισχύουν κανονικά.

Τα παραπάνω προβλέπει άρθρο της ΠΝΠ που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 31/3/2020 με τα νέα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊου.


Σύμφωνα με την σχετική διάταξη οι Δήμοι στις ηλεκτρονικές τους σελίδες θα δημιουργήσουν ηλεκτρονικές φόρμες στις οποίες θα δέχονται ηλεκτρονικά τις αιτήσεις για τις προσλήψεις συμβασιούχων μέσω των προκηρύξεων του εκδίδουν οι Δήμοι της χώρας για την κάλυψη εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών. Οι προκηρύξεις αυτές εκδίδονται κατόπιν εγκρίσεως του υπουργείου Εσωτερικών και του ΑΣΕΠ.

Όπως ορίζει η διάταξη προβλέπεται ότι για τις ανακοινώσεις για προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στον φορέα με ηλεκτρονικό τρόπο και κατ΄ εξαίρεση ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, μετά από σχετική απόφαση του φορέα.

Τα παραπάνω ισχύουν και στις προκηρύξεις που έχουν ήδη εγκριθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και δεν έχουν δημοσιευθεί ή δεν έχει αρχίσει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.

Σε περίπτωση κατά την οποία οι υποψήφιοι λόγω κλειστών δημοσίων υπηρεσιών, όπως σχολεία,, πανεπιστήμια κτλ δεν μπορούν να συλλέξουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είτε με ηλεκτρονικό είτε με άλλο τρόπο, λόγω των τρεχουσών συνθηκών, θα μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α΄ 75), σύμφωνα με την οποία, εφόσον προκύψει προσληπτέος, θα προσκομίσει αυτά σε χρόνο μεταγενέστερο και πάντως άμεσα μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων λόγω του κορωνοϊού COVID-19.

Για όσο διάστημα εφαρμόζονται τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι ενστάσεις για όλες τις διαδικασίες πρόσληψης υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.

Σχετικά με το ζήτημα των αιτήσεων και ενστάσεων στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ γίνεται σαφές με νέα διάταξη ότι η παρ. 5 του τριακοστού όγδοου άρθρου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 68) που πρέβλεπαι την υποχρεωτική δίμηνη παράταση των προθεσμιών δεν καταλαμβάνει τις διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου των φορέων του άρθρου 14 του ν. 2190/1994 (Α΄ 28 που προκηρύσσει ως γνωστόν το ΑΣΕΠ.

Τέλος σύμφωνα με την διάταξη το ΑΣΕΠ θα μπορεί να ανακοινώνει αλλαγή των προθεσμιών των διαδικασιών αλλά με απόφαση που θα λαμβάνει κατά περίπτωση.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget