ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία: «Ζητούμε Ανάσταση στους Ναούς μας - Ο Ιερός Ναός είναι το Σπίτι μας»
Χριστιανικά σωματεία μαζεύουν υπογραφές σε διαδικτυακή πλατφόρμα, ζητώντας να ανοίξουν οι εκκλησίες το βράδυ της Ανάστασης.

Αναστάτωση και μεγάλο διάλογο έχει προκαλέσει η απόφαση να παραμείνουν κλειστές οι εκκλησίες το Πάσχα, στα πλαίσια των μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού. Από την πρώτη στιγμή, αρκετοί πιστοί και ενώσει έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου και ζητούν είσοδο στους ιερούς ναούς το βράδυ της Ανάστασης, με σειρά προτεραιότητας, όπως δηλαδή γίνεται στις τράπεζες και στα σούπερ μάρκετ.

Το κάλεσμα έχει τίτλο «Ζητούμε Ανάσταση στους Ναούς μας - Ο Ιερός Ναός είναι το Σπίτι μας».

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία απευθύνονται προς τον ελληνικό λαό λέγοντας:

«Γιατί έκλεισαν τα Σπίτια μας, οι Ιεροί Ναοί; Γιατί να μην εφαρμοστούν και στους Ιερούς Ναούς τα μέτρα που εφαρμόζονται στις Τράπεζες και στα καταστήματα τροφίμων; Πώς νοείται στην Ελλάδα να ισχύει κάτι τέτοιο, τη στιγμή που σε άλλες ομόδοξες χώρες επιτρέπεται η λειτουργία των Ναών με τη συμμετοχή των πιστών; Ζητούμε να κάνουμε Ανάσταση με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα στους Ιερούς Ναούς, τα Σπίτια μας!»

«Είναι μια προσπάθεια από όλα τα χριστιανικά σωματεία της χώρας μήπως γίνει κάποια ρύθμιση και μπορέσει να πάει ο κόσμος το βράδυ της Ανάστασης στους ναούς. Υπάρχει μια φόρμα για τη συλλογή των υπογραφών. Σήμερα θα ανεβάσουμε στην ιστοσελίδα και τα ονόματα των σωματείων», έλεγε στο Sputnik μέλος Χριστιανικού Σωματείου της Θεσσαλονίκης, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του (σ.σ. το όνομα και τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του Sputnik).

Τα Χριστιανικά Σωματεία επισημαίνουν ότι σε άλλες χώρες οι εκκλησίες είναι ανοικτές για τους πιστούς και ζητούν να γίνει η ρύθμιση η οποία να ισχύει και μετά την Ανάσταση προκειμένου να μπορούν να εκκλησιάζονται.

Στο ψήφισμα που καλούνται να υπογράψουν οι πιστοί αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι:

«Η ελληνική κυβέρνηση, επικαλούμενη λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, αποφάσισε το σφράγισμα όλων των ναών της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ελληνική Επικράτεια, ακόμα και τις ιερότατες ημέρες του Πάσχα.

Το γεγονός αυτό συνιστά καταφανή καταπάτηση του δικαιώματος της πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών στη θρησκευτική λατρεία (αρ. 13 Σ), χωρίς να λαβάνεται υπ’ όψιν η αρχή της αναλογικότητας (αρ. 25 Σ) όπως συμβαίνει με επιτυχία σε άλλα Ορθόδοξα Κράτη που διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα τα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2»

Τα Χριστιανικά Σωματεία ζητούν, τέλος, από την κυβέρνηση και την Ιερά Σύνοδο να επιτρέψουν να ανοίξουν οι εκκλησίες, τονίζοντας πως πρέπει να τηρηθούν αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του ιού, δηλαδή να κρατούν οι πιστοί τις απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ τους και να είναι ενεργοποιημένα τα μεγάφωνα.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget