ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Έκτακτο επίδομα 800 ευρώ: Μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων - Πότε θα φανούν

dikaiologitikaΕπίδομα 800 ευρώ: Σήμερα, Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου εκτός απροόπτου, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς 686.201 δικαιούχων, για να τους καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.


Ειδικότερα, το βράδυ της Μ. Τρίτης, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού ύψους 548.960.800 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή των αποζημιώσεων.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι το πρωί της Πέμπτης, οι δικαιούχοι να δουν τα χρήματα τους στους λογαριασμούς τους.


Εξάλλου, αυτό είχε προβλέψει από την αρχή το υπουργείο Εργασίας, ότι δηλαδή η πρώτη φάση καταβολής των 800 ευρώ θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως και τις 17 Απριλίου σε εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή.

Όσοι εργαζόμενοι είτε δεν υπέβαλαν υπεύθυνη δήλωση, είτε οι συμβάσεις τους τίθενται σε αναστολή σε μεταγενέστερο χρόνο, μπορούν να την υποβάλουν, έως και τα τέλη Απριλίου.

Στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού, οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή και έχουν λάβει γνωστοποίηση της αναστολής από τις επιχειρήσεις-εργοδότες τους, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής των ανωτέρω δηλώσεων σε τρεις φάσεις των 10 ημερών.

Έτσι, λοιπόν, μετά το πέρας του διαστήματος της πρώτης φάσης, ξεκινά ένας νέος κύκλος υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων, με βάση πάλι το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Ειδικότερα, όσοι εργαζόμενοι είτε δεν υπέβαλαν υπεύθυνη δήλωση είτε οι συμβάσεις τους τίθενται σε αναστολή σε μεταγενέστερο χρόνο, μπορούν να υποβάλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους, κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης, που έχει ήδη ξεκινήσει από τις 11 Απριλίου έως και τις 20 Απριλίου, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Έτσι, σήμερα μπορούν να υποβάλλουν όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 5, αύριο όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 6, στις 17/4/2020, όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 7, στις 18/4/2020, όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 8, στις 19/4/2020, όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 9 και στις 20/4/2020, όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 0.

Και σε αυτήν την περίπτωση δίνεται η δυνατότητα για διορθώσεις, συμπληρώσεις και ανακλήσεις υπεύθυνων δηλώσεων, από τις 21 Απριλίου έως και τις 23 Απριλίου, ενώ η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 27 Απριλίου έως και τις 30 Απριλίου.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget