ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Το «τοπίο» για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας


photo: Eurokinissi


Η εξάπλωση του κορονοϊου δεν θα μπορούσε να αφήσει ανέπαφο το ΑΣΕΠ και τις προκηρύξεις μόνιμων προσλήψεων. Οι προτεραιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής, ποιες προκηρύξεις προχωρούν που υπάρχουν εμπόδια.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News εντός των επόμενων ημερών το ΑΣΕΠ θα εκδώσει τους οριστικούς πίνακες της προκήρυξης 3ΕΑ/2019 προκειμένου να γίνουν οι διορισμοί των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.

Το ΑΣΕΠ είναι ακόμη στο στάδιο της επεξεργασίας των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί. Οι οριστικοί πίνακες διοριστέων αναμένεται να βγουν εντός Απριλίου με την έκτακτη κατάσταση που επικρατεί λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊου να αφήνει όμως ένα ενδεχόμενο να καθυστερήσουν λίγο ακόμη.


Αυτή την περίοδο όλο το προσωπικό του ΑΣΕΠ έχει «πέσει στην μάχη» για την έκδοση των αποτελεσμάτων στις μεγάλες προκηρύξεις της εκπαίδευσης για την μόνιμη πρόσληψη εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Βέβαια οι δύο προκηρύξεις για προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και η πολυ-προκήρυξη για 79 μόνιμες προσλήψεις σε διάφορους φορείς του Δημοσίου αλλά και Μητροπόλεων της χώρας συνεχίζονται κανονικά και οι αιτήσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο asep.gr. Η Ανεξάρτητη Αρχή όταν έρθει η ώρα της κατάθεσης των δικαιολογητικών θα εξετάσει τον τρόπο που θα γίνουν ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα για τους ενδιαφερόμενους στην περίπτωση που είναι σε ισχύ τότε η προσωρινή απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας.

Παράλληλα ένα ζήτημα που προβληματίζει την Διοίκηση του ΑΣΕΠ είναι η κατάθεση των δικαιολογητικών από τους υποψηφίους της 2Κ/2019 και ο λόγος του προβληματισμού είναι ότι η υποψήφιοι δεν μπορούν αυτή την στιγμή με της παρούσα κατάσταση να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Για παράδειγμα υποψήφιος δεν μπορεί να απευθυνθεί σε νοσοκομείο της χώρας για την βεβαίωση προϋπηρεσίας την στιγμή που βρισκόμαστε στην μεγαλύτερη υγειονομική κρίση που έχει συναντήσει ποτέ ο πλανήτης.

Τέλος το ΑΣΕΠ κατ΄ εντολή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου και σύμφωνα με το άρθρο 38 παρ. 5, έχει δώσει παράταση για όλες τις ενστάσεις επί των προσωρινών πινάκων μέχρι τις 11 Μαΐου.


dikaiologitika

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget