ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Ανάσα ελπίδας για τον πλανήτη


Μια πολύ καλή είδηση έρχεται από τα επιστημονικά εργαστήρια της Ελβετίας τα οποία συνεργάζονται με την γνωστή αμερικανική Vir Biotechnology. Η είδηση αυτή αφορά την πρόοδο στην παρασκευή αντισωμάτων τα οποία είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εμβολίου κατά του Covid -19.

Συγκεκριμένα πρόκειται για αντισώματα που εντοπίστηκαν σε ασθενή που νόσησε το 2003 από τον κορωνοϊό SARS τα οποία σύμφωνα με τις κλινικές μελέτες μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την παρασκευή εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού. Εντυπωσιάζει η ταχύτητα με την οποία πραγματοποιήθηκαν αυτές οι κλινικές μελέτες.

Όπως έγινε γνωστό, στην Μπελλιντσόνα (πόλη στην Ελβετία) στα εργαστήρια της Humabs Βiomed, επιστήμονες ανακάλυψαν κάποια μονοκλωνικά αντισώματα τα οποία φέρεται να είναι ικανά να εξουδετερώσουν τον κορωνοϊό. Η είδηση αυτή ανακοινώθηκε από την ίδια την Humabs Biomed, θυγατρική της αμερικανικής Vir Biotechnology. «Είμαστε υπερήφανοι για την ταχύτητα με την οποία έχουμε πετύχει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε σε θέση να αναπτύξουμε δύο από τα αντισώματα αυτά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στην κλινική μας», ανέφερε ο Filippo Riva, γενικός διευθυντής της Humabs.

«Η αντιμετώπιση αυτής της ασθένειας θα είναι δυνατή μόνο μέσω ενός συνδυασμού πρόληψης και θεραπείας. Στα εργαστήριά μας στην Μπελλιντσόνα, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε τον Ιανουάριο, πριν από την εξάπλωση της επιδημίας στην Ευρώπη, για να εντοπίσουμε αντισώματα για τη θεραπεία του κορωνοϊού. Ταυτοποιήσαμε λοιπόν σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα αντίσωμα που παράγεται από τα κύτταρα Β ενός ασθενή που ανακτήθηκε από τον ιό SARS το 2003 το οποίο θα μπορούσε να αντιδράσει στον SARS-CoV2».

Το αντίσωμα αυτό στάλθηκε τώρα σε δύο εταιρείες, στην Κίνα και στις Ηνωμένες Πολιτείες για παραγωγή. «Οι κλινικές δοκιμές της Φάσης 1 και της Φάσης 2 θα μπορούσαν να ξεκινήσουν σε 3-5 μήνες», εξηγεί η εταιρεία. «Η ικανότητα αυτού του αντισώματος να εξουδετερώνει τον ιό SARS-CoV-2 έχει επιβεβαιωθεί σε δύο ανεξάρτητα εργαστήρια», εξήγησε ο Davide Corti, διευθυντής της έρευνας για τα αντισώματα.

«Το αντίσωμα συνδέεται με έναν συγκεκριμένο αντιγονικό προσδιοριστή πάνω στον SARS-CoV -2 που είναι κοινός με τον SARS-CoV (επίσης γνωστό ως SARS). Η δυνατότητα να συνδέεται με ένα αντιγόνο έτσι συντηρημένο καθιστά αυτό το αντίσωμα εξαιρετικά ενδιαφέρον, από τη στιγμή που θα μπορούσε να εμποδίσει τον ιό τα μεταλλαχτεί. Το αντίσωμα που εντοπίστηκε, τροποποιήθηκε στο εργαστήριο για να βελτιωθούν οι ιδιότητές του, κυρίως για τη χρονική περίοδο που προστατεύει και να του δοθούν όλα τα χαρακτηριστικά ενός εμβολίου», πρόσθεσε.

Η εταιρεία αξιολογεί τέσσερα σενάρια χρήσης: α).Αυτό της πρόληψης, β).αυτό της πρόληψης πιθανής επιδείνωσης του ασθενούς, γ).εκείνο που θα χρησιμοποιηθεί σε πολύ σοβαρές καταστάσεις και τέλος δ). την ανάπτυξη των εμβολίων.


zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget