ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Κορονοϊός: Αναστολή 3 μηνών για δόσεις σε τράπεζες - Αιτήσεις στην ΕΡΓΑΝΗ για τα 800€
Εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες που λαμβάνουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800€ θα έχουν αναστολή καταβολής δόσεων για τρεις μήνες

Αναστολή...

δόσεων 3 μηνών για εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες αποφάσισαν οι τράπεζες σε συνεννόηση με την κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των επιπτώσεών της στην παγκόσμια και κατ' επέκταση και στην ελληνική οικονομία. Τα μέτρα αφορούν περίπου 1,4 εκατομμύρια φορολογούμενους και το πακέτο στήριξης ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Σε συνέχεια του μηνύματος του Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνουμε το τρίτο πακέτο μέτρων στήριξης», είπε αρχικά ο Χρήστος Σταϊκούρας. Τράπεζες και διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν και τα φυσικά πρόσωπα εκτός των επιχειρήσεων.

Πρώτον: Εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800€ θα έχουν αναστολή καταβολής δόσεων για τρεις μήνες.

Δεύτερον: Στηρίζουμε άμεσα 1,4 εκατ. εργαζόμενους. Εργαζόμενοι επιχειρήσεων που πλήττονται θα είναι δικαιούχοι το ίδιο ισχύει και για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες που πλήττονται. Παίρνουμε μέτρα κάλυψης όλης της ασφαλιστικής δαπάνης των παραπάνω φορολογούμενων. Το συνολικό κόστος για 1,4 μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες ξεπερνά για τον Απρίλιο τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται περίπου 440.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις με 1 εκατ. εργαζόμενους και μηνιαίο τζίρο 6,5 δισ. ευρώ.

Τρίτον: Θα λάβουν 800€ όσοι απολύθηκαν ή όσοι εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από 1ης μέχρι 17η Μαρτίου.

Τέταρτον: Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί όλο. Δίνουμε τη δυνατότητα η καταβολή του Δώρου Πάσχα να καταβληθεί αργότερα, χωρίς κυρώσεις.

Επιπλέον 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, καθώς κι ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και όσοι υπηρετούν στη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας θα λάβουν Δώρο Πάσχα που έχει καταργηθεί στο Δημόσιο.

Πέμπτον: Θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός με την αύξηση του τακτικού αποθεματικού του Υπουργείου Οικονομικών κατά 4 δισ.€ χωρίς να πειραχθεί το μαξιλάρι ασφαλείας.


Βρούτσης: Εως 31 Μαρτίου οι αιτήσεις στην ΕΡΓΑΝΗ για τα 800€

Με αναστολή συμβάσεων εργασίας το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ ους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που πλήττονται. Έως 31 Μαρτίου οι αιτήσεις των εργαζόμενων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΡΓΑΝΗ για το επίδομα των 800 ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης δίνεται η δυνατότητα υπαγωγής εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας Βάσει ΚΑΔ

Ως έκτακτο μέτρο δίνεται η δυνατότητα σε εργοδότες με μείωση τζίρου να θέτουν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας εργαζομένους τους οι οποίοι θα καθίστανται δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη υπολογιζόμενη υπό του ονομαστικού τους μισθού

Όσες επιχειρήσεις πλήττονται σημαντικά από τις επιπτώσεις και για να προσαρμοστούν οι λειτουργικές τους ανάγκες θα μπορούν να θέσουν μέρος ή όλο το προσωπικό τους σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας – Οι επιχειρήσεις καθορίζονται από το υπουργείο οικονομικών βάσει ΚΑΔ

Το μέτρο για ένα μήνα με δυνατότητα παράτασης εφόσον δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση

Για το διάστημα αναστολής της σύμβασης απαγορεύεται ο εργοδότης να προβαίνει σε απολύσεις. Όποια απόλυση γίνει θα είναι άκυρη.

Με την ολοκλήρωση του χρόνου αναστολής συμβάσεων ο εργοδότης υποχρεούται να διατηρήσει το ίδιο καθεστώς εργασίας.

Οι εργαζόμενοι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης όλοι που τελούν ήδη ή θα τελούν σε αναστολή μέχρι 30/4 και υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στην Εργάνη μέχρι 31/3 του 2020

Ο εργοδότης υποχρεούται να δηλώσει στο ΕΡΓΑΝΗ και να γνωστοποιήσει στους εργαζόμενους

Δικαιούχοι 800 ευρώ και οι απολυμένοι από έναρξη κρίσης από 1η Μαρτίου 2020 έως τώρα ανεξάρτητα από το αν γίνονται δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας

Δώρο Πάσχα θα μπορεί να καταβληθεί το καλοκαίρι με το επίδομα αδείας χωρίς αυτή η αναβολή να επιφέρει κυρώσεις.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget