ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

«Θησαυροί» από βινύλιο στο Δήμο Κατερίνης
Ένα αναπάντεχο «μουσικό θησαυρό» από… βινύλιο έφεραν στο φως εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης, στο πλαίσιο τακτοποίησης και ανασύνταξης των αποθηκών στο αμαξοστάσιο του δήμου, εργασίες που υλοποιούνται με τον συντονισμό του αντιδημάρχου καθαριότητας Γιώργου Κυριακίδη.


Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για περίπου 2000 δίσκους βινυλίου, οι οποίοι συνιστούν μέρος της τεράστιας συλλογής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης, της μεγαλύτερης ίσως συλλογής, ραδιοφωνικού σταθμού ανά την Ελλάδα, οι οποίοι άγνωστο πώς και γιατί βρέθηκαν κυριολεκτικά πεταμένοι σε διάφορα σημεία του αμαξοστασίου στη Γανόχωρα.Ειδικότερα, υπάλληλοι της αντιδημαρχίας καθαριότητας, συνέλεξαν τους δίσκους και εν συνεχεία αποθήκευσαν σε χώρο, τον οποίο επισκέφτηκε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος συνοδευόμενος από τους μουσικούς παραγωγούς και συλλέκτες δίσκων βινυλίου Κώστα Καραφουλίδη και Εύα Ανανιάδου αντίστοιχα.Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος αφού ενημερώθηκε από τον κο Κυριακίδη είδε λεπτομερώς όλη τη συλλογή, καθώς επίσης και μια μικρότερη συλλογή βιβλίων που βρέθηκε σε ανάλογη με τους δίσκους κατάσταση, ενώ έδωσε άμεσα εντολή να μεταφερθεί και να φιλοξενηθεί η πολύτιμη αρχειακή συλλογή σε χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης.Η πρώτη μουσική δανειστική βιβλιοθήκη στην Ελλάδα

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Είναι πραγματικά λυπηρό, μια πολύτιμη συλλογή να βρίσκεται κυριολεκτικά στα σκουπίδια. Ευτυχώς όμως οι υπάλληλοι του δήμου ακολουθούν το παράδειγμά μας και έχουν ενστερνιστεί πλήρως τη θέληση και την πρόθεσή μας να μπει τάξη σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της δημοτικής μας περιουσίας. Όπως έχω επαναλάβει εργαζόμαστε μεθοδικά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, σεβόμενοι το παρελθόν και σκεπτόμενοι τις επόμενες γενιές και κυρίως τη δημόσια περιουσία και την ιστορία του τόπου μας. Το πολύτιμο και ιδιαίτερο αυτό μουσικό αρχείο θα τοποθετηθεί σε χώρο της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, στην οποία γίνεται μια πολύ καλή δουλειά, θα ταξινομηθεί, θα καταλογογραφηθεί και σύντομα θα είναι έτοιμο να δανειστεί σε λάτρες και συλλέκτες βινυλίου. Θα είναι η πρώτη Μουσική δανειστική Βιβλιοθήκη στην Ελλάδα, μια ιδιαίτερη βινυλιοθήκη, ένας ιδιαίτερος και ξεχωριστός χώρος στην πόλη μας».

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget