ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Δήμος Κατερίνης: Σεβασμός στους πεζούς και στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμούΕπιχείρηση προστασίας του δημόσιου χώρου & απομάκρυνσης
μεγάλου μεγέθους παρτεριών - γλαστρών

Με στόχο τη διαφύλαξη της προστασίας του δημοσίου χώρου και με επίκεντρο την συνεργασία των πολιτών, προκειμένου να αποκτήσει η Κατερίνη ένα πιο ανθρώπινο, λειτουργικό και φιλικό πρόσωπο, η Δημοτική Αστυνομία και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την άναρχη τοποθέτηση μεγάλου μεγέθους παρτεριών, ζαρντινιέρων, γλαστρών στο οδόστρωμα και σε πεζοδρόμια.
Τα γεμάτα εμπόδια πεζοδρόμια αφενός συρρικνώνουν σημαντικά το χώρο που αντιστοιχεί στους πεζούς καθιστώντας τον μη λειτουργικό και ενίοτε απροσπέλαστο. Αφετέρου εμποδίζουν την πρόσβαση οχημάτων μπροστά από εισόδους χώρων στάθμευσης οχημάτων ή διόδους πολυκατοικιών και άλλων κτιρίων. Παράλληλα, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής οδηγών και πεζών, προκαλούν κυκλοφοριακή σύγχυση και ορισμένες φορές γίνονται αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα εμπόδια αυτά στα πεζοδρόμια αναγκάζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα να συνοδεύονται από κάποιο συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο, στερώντας τους έτσι τη δυνατότητα να κινηθούν αυτόνομα, ενώ απαγορευτικός είναι ο περίπατος και για τα άτομα με προβλήματα όρασης ή η διέλευση με ένα καρότσι μωρού.

Ήδη συνεργεία της δημοτικής αστυνομίας κατέγραψαν δεκάδες σημεία στον αστικό ιστό, από τα οποία χρήζουν απομάκρυνσης γλάστρες, παρτέρια, ζαρτινιέρες, ενώ ενημέρωσαν σχετικά την αρμόδια διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης και σύντομα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες απομάκρυνσής τους.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η κατάληψη επιφάνειας πεζόδρομου για oπoιαδήπoτε άλλη χρήση, εκτός από αυτήν που έχει κατασκευαστεί, απαγορεύεται εφόσον παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών, ως και η είσοδος – έξοδος οχημάτων άμεσης ανάγκης ή εξυπηρέτησης των παρoδίων, ενώ αυτός που παραβαίνει τις σχετικές διατάξεις τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τετρακοσίων ευρώ.

«Οφείλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο χώρο και να σεβαστούμε τους πεζούς. Είμαι βέβαιος ότι με την κατανόηση και συνεργασία των συνδημοτών μας και με τη διαρκή και αποτελεσματική δουλειά των εμπλεκόμενων υπηρεσιών μας, θα καταφέρουμε να αναβαθμίσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πόλης και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα στην Κατερίνη» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.
Η Δημοτική Αστυνομία ζητά τη συνδρομή και τη βοήθεια των πολιτών με σχετικές επισημάνσεις, παρατηρήσεις και καταγγελίες, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 23510 31000 κατά τις ώρες 07:00 π.μ. έως 22:00.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget