ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Κυριακάτικη λειτουργία σε Πρέβεζα και Κατερίνη αποφάσισε η Jumbo
Disrupt στη λιανική αγορά των συγκεκριμένων περιοχών επιχειρεί η αλυσίδα με τη συγκεκριμένη απόφαση. Δείχνει τις προθέσεις της να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που παρέχει η νομοθεσία και πετά το γάντι τον ανταγωνισμό.

Από σήμερα και...
κάθε Κυριακή η αλυσίδα Jumbo ΜΠΕΛΑ +0,16% έλαβε την απόφαση να ανοίγει τα καταστήματα της σε Πρέβεζα και Κατερίνη, «ανακατεύοντας την τράπουλα» σε μια αγορά που άγεται και φέρεται από κανονιστικές διατάξεις.

Βασιζόμενη σε αποφάσεις των κατά τόπους Περιφερειών προβαίνει σε ένα πιλοτικό disrupt της αγοράς, ανοίγοντας νομίμως τα καταστήματα της σε Πρέβεζα και Κατερίνη (το τελευταίο αποτελεί το νεότερο σημείο της αλυσίδας στην ελληνική επικράτεια). Aν και η εταιρεία δεν έχει επισήμως τοποθετηθεί για την παραπάνω πρωτοβουλία, εν τούτοις αποτελεί μια τολμηρή κίνηση που ενδεχομένως να έχει συνέχεια σε περιοχές, όπου αφενός θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων της και αφετέρου όπου κριθεί ότι θα έχει οικονομική απόδοση το εγχείρημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, μικρομεσαίες τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις λειτουργούν κατά το δοκούν τις Κυριακές στις συγκεκριμένες περιοχές, ωστόσο η Jumbo ΜΠΕΛΑ +0,16% αποτελεί την πρώτη μεγάλης κλίμακας και αναγνωρισιμότητας αλυσίδα που επιχειρεί την εν λόγω κίνηση, πετώντας «το γάντι» στο ανταγωνισμό.

Σημειώνεται πως με βάση τη νομοθεσία ν.4177/2013 και ν.4472/2017 με αιτιολογημένη απόφαση του κατά τόπον αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από διαβούλευση με τοπικούς και συλλογικούς φορείς και ισχύει από το επόμενο έτος από τη δημοσίευσή της, ορίζονται με σαφή τρόπο οι περιοχές στις οποίες επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και άλλες Κυριακές, πλην των αναφερομένων στις παρ. 1 και 1Α, λαμβανομένων υπόψιν των τοπικών ιδιαιτεροτήτων που σχετίζονται με την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

Σημειώνεται ότι η Jumbo ΜΠΕΛΑ +0,16% δραστηριοποιείται σε Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία αυτόνομα, αγορές στις οποίες έχει απελευθερωθεί η κυριακάτικη αργία, και έχει τεστάρει την αποτελεσματικότητα των καταστημάτων της κατά τη διάρκεια της 7ημερης λειτουργίας.euro2day.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget