ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Του Αγίου Αναστασίου του Πέρσου σήμερα


Άγιος Αναστάσιος ο Πέρσης


Οσιομάρτυς της Χριστιανικής Εκκλησίας, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 22 Ιανουαρίου.


Οσιομάρτυς της Χριστιανικής Εκκλησίας, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 22 Ιανουαρίου. Την ημέρα αυτή εορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Αναστάσιος.

Ο Αναστάσιος ονομαζόταν αρχικά Μαγουνδάν και υπηρετούσε στον περσικό στρατό, προτού μεταστραφεί στο χριστιανισμό. Η άρνησή του να αποκηρύξει τον χριστιανισμό είχε ως συνέπεια τον στραγγαλισμό και την αποκεφάλισή του το 628.
Απολυτίκιο


Την πλάνην αφέμενος, την των Περσών νουνεχώς, τη πίστει προσέδραμες, τη του Χρίστου ευσεβώς, σοφέ Αναστάσιε, όθεν και εν ασκήσει, διαπρέψας ενθέως, ήθλησας υπέρ φύσιν, και τον όφιν καθείλες· διο διπλώ στεφάνω, θεόθεν εστεφάνωσαι.


Πηγή: https://www.sansimera.gr/biographies/1546

© SanSimera.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget