ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Κοινωνικό μέρισμα: Τέλος χρόνου για τους 40.000 που δεν πήραν
Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η διαδικασία υποβολής ενστάσεων για τη μη χορήγηση του έκτακτου κοινωνικού μερίσματος. Και από αύριο, η αρμόδια για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.koinonikomerisma.gr ΗΔΙΚΑ, θα αποστείλει στην ΑΑΔΕ την τελική λίστα με τις δεκάδες χιλιάδες ενστάσεις προκειμένου σε αυτήν να εντοπίσει τις περίπου 40.000 περιπτώσεις δικαιούχων οι οποίοι αν και πρέπει να λάβουν το ποσό των 700 ευρώ, αυτό δεν έχει γίνει ακόμη.

Ο έλεγχος θα διαρκέσει κάποιες ημέρες ενώ όσοι δικαιούχοι δικαιώνονται για την ένστασή τους, θα λαμβάνουν σχετική ειδοποίηση, πιθανότατα μέσω της μερίδας τους στο Taxis. Toυπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να επιλέξει και με ποιον τρόπο θα συγκεντρώσει τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών αυτών των 40.000 δικαιούχων, σε περίπτωση που ο λογαριασμός δεν είναι διαθέσιμος στα αρχεία του Taxis. Σε κάθε περίπτωση ο στόχος είναι τα χρήματα να καταβληθούν μέχρι το τέλος του μήνα. Ο αριθμός αυτών που θα έχουν εισπράξει το κοινωνικό μέρισμα, θα ανέβει περίπου στα 307.000 νοικοκυριά και το επιπρόσθετο ποσό που θα δοθεί θα φτάσει στα 28 εκατ. ευρώ.

Μετά την είσοδο στο koinonikomerisma.gr και την υποβολή της αίτησης, εμφανίζεται το πλήκτρο «υποβολή ένστασης» το οποίο εμφανίζει το ακόλουθο κείμενο:


«Σύμφωνα με τα κριτήρια ένταξης των ωφελούμενων μονάδων στο πρόγραμμα, όπως περιγράφονται στο άρθρο 2 της ΚΥΑ οικ.2/89030/ΔΛΤΠ/13-12-2019, πρέπει να πληρούνται τα ακόλουθα:
Ωφελούμενες μονάδες με τέσσερα (4) εξαρτώμενα τέκνα και άνω και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000 €).
Ωφελούμενες μονάδες στις οποίες είτε ο/η υπόχρεος ή ο/η σύζυγος ή μέρος του συμφώνου συμβίωσης είναι μακροχρόνια άνεργος/η (εγγεγραμμένος/η στα μητρώα του ΟΑΕΔ για αδιάλειπτο χρονικό διάστημα άνω των δώδεκα (12) μηνών κατά την 30/11/2019), με τουλάχιστον ένα (1) εξαρτώμενο τέκνο και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ (15.000 €). Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας, αρκεί ο μοναδικός γονέας να είναι μακροχρόνια άνεργος.
Ωφελούμενες μονάδες στις οποίες τόσο ο υπόχρεος, όσο και ο/η σύζυγος ή μέρος του συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι (εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για χρονικό διάστημα κάτω ή ίσο των δώδεκα (12) μηνών κατά την 30/11/2019), με τουλάχιστον ένα (1) εξαρτώμενο τέκνο και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ (15.000 €). Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας, αρκεί ο μοναδικός γονέας να είναι βραχυχρόνια άνεργος.
Ωφελούμενες μονάδες με τουλάχιστον ένα μέλος ΑΜΕΑ, δικαιούχοι των επιδομάτων του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για άτομα με αναπηρία, όπως αυτά τα επιδόματα προβλέπονται από τις διατάξεις της περ. ε' της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4520/2018 (Α΄ 30) και όπως τα άτομα καταγράφονται στα μητρώα της Η.ΔΙ.ΚΑ. Α.Ε. στις 30/11/2019.
Ο/η υπόχρεος, ή/και ο/η σύζυγος ή μέρος του συμφώνου συμβίωσης, να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία επτά (7) έτη, όπως προκύπτει από την υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία επταετία.
Τόσο ο/η υπόχρεος, όσο και ο/η σύζυγος ή μέρος του συμφώνου συμβίωσης να είναι, με βάση της δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος έτους 2019, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος.
Το συνολικό ποσό από τόκους καταθέσεων όλων των μελών της ωφελούμενης μονάδας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, όπως έχουν δηλωθεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του έτους 2019, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει από τον κατωτέρω μαθηματικό τύπο: Ετήσιος τόκος = 20.000*μέσο ετήσιο καταθετικό επιτόκιο 2018/100.
Το μόνο που πρέπει να κάνει όποιος ενίσταται είναι πρώτον να απαντήσει να είναι βέβαιος ότι πληροί τα κριτήρια της ΚΥΑ (ναι, δεν είμαι βέβαιος και δεν γνωρίζω είναι οι τρεις πιθανές απαντήσεις) και να συμπληρώσει το email του και τον αριθμό του τηλεφώνου. Τίποτα άλλο δεν χρειάζεται.

thetoc.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget