ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης στην Μασσαλία
Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2 με τίτλο «Integrated Holistic Approach to a Validated European Tool (IHAVET)», οργάνωσε και υλοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Γαλλία, και συγκεκριμένα στην πόλη της Μασσαλίας.

Στο πρόγραμμα, το οποίο διήρκησε από τις 27/11 έως και 29/11/2019, συμμετείχαν τρεις καθηγητές από τον τομέα Πληροφορικής του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης. Η υποδοχή όλων των συμμετεχόντων του προγράμματος έγινε από την εταιρία Eurocircle που έχει έδρα τη Μασσαλία.

Το πρόγραμμα αφορά την ενσωμάτωση, προσαρμογή και βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών με μεταναστευτικό υπόβαθρο. Οι καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης συμμετείχαν σε μια σειρά συναντήσεων, συνομιλιών και εκπαιδευτικών επισκέψεων.Αρχικά επισκέφτηκαν το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας της Μασσαλίας, το μεγαλύτερο στην Γαλλία στο είδος του, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του και συνομίλησαν τόσο με καθηγητές όσο και μαθητές του. Ο κύριος στόχος του συγκεκριμένου σχολείου είναι να δώσει ευκαιρίες στους ενήλικες μαθητές να ενταχθούν στην αγορά εργασίας με ένα πραγματικά ευέλικτο πρακτικό πρόγραμμα σπουδών και ένα πολύ καλά οργανωμένο δίκτυο εύρεσης εργασίας.

Στην συνέχεια φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Eurocircle, όπου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του προγράμματος. Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε μαθητές, γονείς και καθηγητές στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης. Ακολούθησε συζήτηση σύγκρισης των αντίστοιχων αποτελεσμάτων από σχολεία των συμμετεχόντων χωρών στο πρόγραμμα.

Τέλος πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και αξιολόγηση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων τους προγράμματος απ ‘ όλες τις χώρες και οργανώθηκαν οι επόμενες ενέργειες που αφορούν την δημιουργία κατάλληλου εργαλείου που θα βοηθήσει μαθητές, γονείς και καθηγητές στην αντιμετώπιση του προβλήματος της μαθητικής διαρροής. Το εργαλείο αυτό αναμένεται να εφαρμοστεί στην επόμενη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2020 στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης.

 
ΠΗΓΗ: kapa-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget