ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Επετειακές συναυλίες σε Λιτόχωρο και Κατερίνη
Οι χορωδίες, Δημοτική Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» και Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, τιμώντας το ιστορικό ΟΧΙ, το Αλβανικό Έπος και την Εθνική Αντίσταση, διοργανώνουν επετειακές συναυλίες με ρεπερτόριο τραγούδια του πολέμου και το εμβληματικό έργο «ΚΑΤΑΧΝΙΑ».

Οι εκδηλώσεις που τιτλοφορούνται «από το ΟΧΙ στην Απελευθέρωση», υλοποιούνται στο πλαίσιο των εορταστικών επετειακών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου.Η πρώτη συναυλία την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, αποδιδόμενη από την Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης».

Η δεύτερη την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου-5ου ΓΕΛ Κατερίνης (πρώην Πολυκλαδικό), με τη χορωδία της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.
Η «ΚΑΤΑΧΝΙΑ» σε μουσική Χρήστου Λεοντή, στίχους Κώστα Βίρβου και επιμέλεια κειμένων Νικηφόρου Βρεττάκου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό του Λιτοχώρου και της Κατερίνης. Θεωρείται ένα εκ των σημαντικότερων επετειακών έργων της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Παράλληλα με το μουσικό μέρος θα παρουσιαστούν και ιστορικές πτυχές της περιόδου που αναφέρονται στην τοπική ιστορία συνοδευμένες από αρχειακό φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό.
Τραγουδούν οι Ιωάννα Ηλιάδου και Γεώργιος Κίτσας.
Απαγγελίες Γιώργος Βατουσιάδης.
Ιστορικά αναγνώσματα-παρουσίαση Περικλής Χατζηγιάννης.
Σημαντική η συμβολή του νομικού και ιστορικού Νικολάου Σαλπιστή στην καταγραφή των ιστορικών δρώμενων της περιόδου καθώς και στο αρχειακό υλικό που παραχώρησε για την εκδήλωση.
Διευθύνει ο Ευθύμιος Μαυρίδης.
Σημειώνουμε ότι η είσοδος για το κοινό, στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τοπικούς φορείς, είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget