ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Εκατοντάδες τα θύματα απάτης από Βουλγάρικη εταιρεία – φάντασμα!
Θύματα απάτης έπεσαν ανυποψίαστοι καταναλωτές από όλη την Ελλάδα καθώς όπως αποδείχθηκε η βουλγάρικη εταιρεία που είχε πουλήσει δεκάδες εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στη χώρα μας ήταν «φάντασμα» και δεν είχε αποδώσει τους νόμιμους φόρους στο Ελληνικό κράτος.
Το...

κουβάρι του νήματος σύμφωνα με το newsauto.gr, ξετυλίχθηκε στο Βόλο όταν οι τελωνειακοί υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι τα έγγραφα για τον εκτελωνισμό των αυτοκινήτων ήταν πλαστά και τώρα οι κάτοχοί τους καλούνται να καταβάλλουν τα ποσά επιβαρυμένα και με πρόστιμα. Η κομπίνα είναι γνωστή στις Αρχές και είναι η λεγόμενη «τριγωνική» πώληση καθώς οι επιτήδειοι αποκτούν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα χωρίς ΦΠΑ τα λεγόμενα Netto και στη συνέχεια τα προωθούν σε ένα άλλο κράτος – μέλος πριν τον τελικό προορισμό που είναι η Ελλάδα ώστε να φαίνεται ότι έχει καταβληθεί ο ΦΠΑ στη δεύτερη χώρα που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Βουλγαρία.
Κατόπιν τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα προωθούνται στην Ελλάδα από εταιρείες – φαντάσματα οι οποίες ανοίγουν μόνο και μόνο για να διασφαλίσουν τα απαραίτητα πλαστά έγγραφα απόδοσης του ΦΠΑ των αυτοκινήτων και στη συνέχεια κλείνουν ή εξαφανίζουν τα ίχνη τους.
Με αυτό τον τρόπο τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα εισάγονται στην Ελλάδα καταβάλλοντας μόνο το Τέλος Ταξινόμησης καθώς ο ΦΠΑ φαίνεται ότι έχει καταβληθεί στη Βουλγαρία.
Ωστόσο ένας εξονυχιστικός έλεγχος είναι ικανός για να αποκαλύψει την κομπίνα καθώς αποδεικνύεται η εταιρείες στη Βουλγαρία ή σε άλλα κράτη-μέλη όπως πολύ συχνά χρησιμοποιούσαν την Βρετανία υπήρχαν μόνο στα χαρτιά και δεν είχαν καμία φυσική υπόσταση…
Οι έρευνες του Τελωνείου Βόλου όπως και των υπόλοιπων τελωνειακών αρχών για την απόδοση του ΦΠΑ είναι συνεχείς όμως συνήθως καθυστερούν να έχουν αποτέλεσμα καθώς σε αρκετές περιπτώσεις απαιτείται να γίνεται διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ διαφορετικών χωρών όπως και συνέβη και στην προκείμενη περίπτωση με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική χρονοτριβή λόγω των αποστάσεων.
Πάντως το τελωνείο Βόλου διαπίστωσε ότι η εταιρεία που φαίνονταν ως εισαγωγέας στην Ελλάδα ήταν ανύπαρκτη και δεν είχε καταβληθεί κανένας ΦΠΑ οπότε καλούνται οι τωρινοί κάτοχοι των αυτοκινήτων να πληρώσουν τον ΦΠΑ μαζί με τα πρόστιμα που κυμαίνεται από 800 έως και πάνω από 6.000 ευρώ. Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων καλούνται από τις κατά τόπους Τελωνειακές Αρχές ώστε να πληρώσουν τα έσοδα που έχει χάσει το Δημόσιο ωστόσο δεν κινούνται ποινικές διαδικασίες εναντίων τους καθώς ο δράστης είναι η εταιρεία φάντασμα στη Βουλγαρία. Μέχρι να καταβληθεί ο ΦΠΑ που δεν έχει εισπραχθεί από το Ελληνικό Δημόσιο οι κάτοχοι των οχημάτων απαγορεύεται να τα μεταβιβάσουν!

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget