ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Απάτες σε πρατηριούχους και βενζινοπώλες
Νέα "πατέντα" φαίνεται πως έχουν βρει κάποιοι προκειμένου να εξαπατούν πρατηριούχους και βενζινοπώλες. Το πρωί της Πέμπτης (24.10.2019), σε πρατήριο υγρών καυσίμων χωριού του Δήμου Κιλελέρ τηλεφώνησε άγνωστο άτομο, παριστάνοντας γνωστό ελεύθερο επαγγελματία της περιοχής και παρήγγειλε βυτίο με καύσιμο 750λτ., καθώς και να του δοθεί το νούμερο του τραπεζικού λογαριασμού του πρατηρίου, προκειμένου να καταθέσει το αντίτιμο.
Έχοντας κόσμο εκείνη τη στιγμή...

η πρατηριούχος, του ανέφερε το ποσό (750 ευρώ) και τον αριθμό του λογαριασμού, έχοντας όμως κάποια επιφύλαξη καθώς, γνωρίζοντας διά ζώσης τον ντόπιο επαγγελματία, είχε την αίσθηση ότι η φωνή δεν αντιστοιχούσε στον ίδιο.

Ζήτησε δε το ΑΦΜ και τα στοιχεία, για να εκδώσει το δελτίο αποστολής και το τιμολόγιο. Ο συνομιλητής εξέφρασε μια σχετική δυσαρέσκεια για την τράπεζα, καθώς ο ίδιος δε διέθετε λογαριασμό στην εν λόγω, αλλά της είπε ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση και ότι θα επικοινωνήσει εκ νέου για να δώσει τα απαιτούμενα στοιχεία που του ζητήθηκαν. Η αντίδρασή του προβλημάτισε ξανά την πρατηριούχο, καθώς θυμόταν ότι ο συντοπίτης της διέθετε λογαριασμό στην ίδια τράπεζα, αλλά λόγω φόρτου εργασίας δεν εκτίμησε επαρκώς τα …στοιχεία.

Σε 2ο τηλεφώνημα, από τον ίδιο αριθμό κινητού, ο άγνωστος, που συνέχισε να συστήνεται με το όνομα του ντόπιου επαγγελματία, διαβεβαίωσε ότι κατέθεσε το ποσό, ζητώντας εάν υπήρχε κάποιο διαθέσιμο μέσο, ώστε να αποστείλει το καταθετήριο. Η γυναίκα έδωσε αριθμό επαφής το viber του υπαλλήλου της, όπου και εστάλη το αποδεικτικό, από τράπεζα που δραστηριοποιείται στη Λάρισα αλλά ελάχιστοι από παρακείμενα χωριά διαθέτουν συνεργασία, πλην όμως το ποσό αντί για τα 750 φαινόταν να ανέρχεται στα 7500 (!) ευρώ.

Σε 3ο τηλεφώνημα, αλλά από άλλο νούμερο αυτή την φορά, κάλεσε το ίδιο άτομο, και δικαιολογούμενο ότι εκ παραδρομής έβαλε αντί των 750 τα 7500, ζήτησε από την πρατηριούχο να του επιστραφεί στο αριθμό λογαριασμού που φαινόταν στο απεσταλθέν καταθετήριο η διαφορά, ήτοι 6750 ευρώ! Η γυναίκα, πεπεισμένη πλέον ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αρνήθηκε να επιστρέψει το ποσό, εάν δεν φαινόταν η όποια κατάθεση στο λογαριασμό της δικής της επιχείρησης και δηλώνοντάς του ότι εφόσον επιβεβαιωνόταν αυτό το λάθος, θα προχωρούσε στην εκ νέου πίστωση.

Ούσα πλέον σίγουρη ότι πρόκειται για κομπίνα, επικοινώνησε η ίδια με τον συγχωριανό της επαγγελματία να τον ενημερώσει ότι κάποιος χρησιμοποιεί το όνομά του, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει στην κοινοποίηση σε όλες τις αρμόδιες αρχές για να επιληφθούν της περίπτωσης, καθώς και σε ενημέρωση της οικείας Ένωσης Βενζινοπωλών.

πηγή: larissanet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget