ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

ΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΗΣ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019, στη Βιβλιοθήκη του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης επιμορφωτική συνάντηση των φιλολόγων που διδάσκουν το μάθημα των Νέων Ελληνικών στη Γ΄ ΛυκείουΤη συνάντηση διοργάνωσε η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων, κ.Βαΐα Αγγέλη και είχε ως αντικείμενο τη διδασκαλία και αξιολόγηση του μαθήματος των Νέων Ελληνικών. Συγκεκριμένα διενεργήθηκε εργαστήριο στη συνεξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας της Γ΄Λυκείου , με έμφαση στους ζητούμενους τύπους περίληψης, στο ερμηνευτικό σχόλιο, στην εξέταση του θέματος της Λογοτεχνίας και στη μορφή του θέματος της παραγωγής κειμένου. Για τον σκοπό αυτό αξιοποιήθηκε υλικό από τα κριτήρια του ΙΕΠ, καθώς και κριτήριο της Συντονίστριας, κ. Αγγέλη.


Η συμμετοχή των φιλολόγων από τα περισσότερα σχολεία του νομού ήταν μεγάλη, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η σύνδεση σε πραγματικό χρόνο με το Ελληνικό Γενικό Λύκειο του Λουμπουμπάσι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, που έχει Δ/ντρια τη «δική» μας Βικτωρία Γερασιμίδου, φιλόλογο από την Κατερίνη. Ήταν μεγάλη η επιθυμία των συναδέλφων, αλλά και των μαθητών, στην αφρικανική αυτή χώρα να έρθουν σε επαφή με εκπαιδευτικούς της Ελλάδας, να ανταλλάξουν απόψεις, να μιλήσουν για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί και να ενισχύσουν με αυτόν τον τρόπο την εθνική συνείδηση της ελληνικής κοινότητας του Κονγκό .


Η συνάντηση αυτή, όπως και αυτές που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες σχετικά με τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών της Γ ΄Λυκείου, με τις εισηγήσεις των κ. Δημήτρη Σαλονικίδη και Διονυσίου Ζαρώτη,( 10 Οκτωβρίου ) και τη διδασκαλία των Αρχαίων και Νέων Ελληνικών στο Γυμνάσιο (11 Οκτωβρίου) είναι αναμφισβήτητα ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Από το 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης
ΠΗΓΗ: http://lefteria.blogspot.com
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget