ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Η μεγαλύτερη παραγωγή βαμβακιού πιέζει τις τιμές το 2019-20 σύμφωνα με νέα έκθεση του ICAC

Η παγκόσμια παραγωγή στο βαμβάκι αναμένεται σύμφωνα με τον ICAC να ξεπεράσει την αναμενόμενη κατανάλωση, ρίχνοντας τιμές και αυξάνοντας αποθέματα. Μεγαλύτερος σε ποσότητα παραγωγός η Κίνα, ρεκόρ όλων των εποχών για τη Δυτική Αφρική με 1,3 εκατομμύριο τόνους.


Ελισσαίος-Ιωάννης ΜανιάτηςAgronews
Η παγκόσμια κατανάλωση βαμβακιού, σύμφωνα με τη Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή Βάμβακος (ICAC), προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,7% στην ερχόμενη σεζόν 2019-20, αλλά αν η παραγωγή μεγαλώσει κατά το αναμενόμενο μεγάλο ποσοστό του 6%, θα ξεπεράσει την κατανάλωση κατά 300.000 τόνους. Ως αποτέλεσμα, τα παγκόσμια αποθέματα θα αυξηθούν στα 18 εκατομμύρια τόνους.

Αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό με τις μικρές προσδοκίες για για παγκόσμια οικονομική επέκταση, έχουν μειώνει σύμφωνα με την επιτροπή τις ελπίδες για τη ζήτηση στο βαμβάκι το 2019-20.

Προτού τη συνάντηση των G20 στα τέλη Ιουνίου, υπήρχαν προσδοκίες για διευθέτηση του εμπορικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.

Παρά το γεγονός πως οι δασμοί δεν έχουν κλιμακωθεί από τότε, οι συνομιλίες παραμένουν αδρανείς.

Οι τιμές, «υποφέρουν» από αρνητικά νέα από τη στιγμή που έφτασαν στο μέγιστο περιόδου των 99,5 cents η λίβρα τον Αύγουστο του 2018, φτάνοντας στα 74 cents η λίβρα τον Ιουλιο του 2019, όπως αναφέρει η τελευταία έκθεση του ICAC.

Με παραγωγή 5,9 εκατομμύρια τόνους, η Κίνα αναμένεται να συνεχίσει να είναι η μεγαλύτερη παραγωγός του κόσμου το 2019-20, ξεπερνώντας την 5,75 εκατομμυρίων τόνων παραγωγή της Ινδίας. Στη Δυτική Αφρική εν τω μεταξύ, η παραγωγή αναμένεται να πιάσει μέγιστο όλων των εποχών, φτάνοντας το 1,3 εκατομμύριο τόνους.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget