ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

«Έλιωσαν» Από Τη Ζέστη Τα Μηχανήματα Εισιτηρίων Του ΟΑΣΑ!Ο καύσωνας των τελευταίων ημερών δεν άφησε ανεπηρέαστα ούτε τα Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών (ΑΜΕΚ) του ΟΑΣΑ.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν «θερμοπληξία» σε μερίδα των ΑΜΕΚ, τα οποία την περασμένη εβδομάδα σταμάτησαν να λειτουργούν.

Το πρόβλημα αφορούσε πάντως μόνο την έκδοση νέων εισιτηρίων και καρτών, καθώς τα μηχανήματα αδυνατούσαν να ανταποκριθούν κατά τη διαδικασία έκδοσης χάρτινων ηλεκτρονικών εισιτηρίων. Αντιθέτως λειτουργούσαν χωρίς πρόβλημα στην ανανέωση των καρτών και των χάρτινων εισιτηρίων.

Τα περισσότερα περιστατικά παρατηρήθηκαν σε μηχανήματα που βρίσκονται σε υπέργειους σταθμούς κυρίως της γραμμής 1 του μετρό (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος).

Με το πέρασμα όμως των ημερών και την άνοδο της θερμοκρασίας, πλήγμα από τη ζέστη υπέστησαν και μηχανήματα που βρίσκονται στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, κάτω από την επιφάνεια της γης. Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι σταθμοί του ηλεκτρικού.

Υπάλληλοι του ΟΑΣΑ εκτιμούν ότι το ζήτημα έχει να κάνει με το ρολό χαρτιού που έχουν τα ΑΜΕΚ πάνω στα οποία τυπώνεται το εισιτήριο. Η δυσλειτουργία ενδέχεται να οφείλεται στην ποιότητα του χαρτιού και πιο συγκεκριμένα στην πλαστικοποιημένη επίστρωση που καλύπτει το χαρτί, το οποίο προμηθεύεται ο ΟΑΣΑ από φινλανδική εταιρεία, και όπως φαίνεται η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η εταιρεία δεν είναι σχεδιασμένη για τόσο υψηλές θερμοκρασίες και για συνθήκες καύσωνα που είναι συνηθισμένες στο ελληνικό καλοκαίρι.

Στελέχη της ΣΤΑΣΥ θεωρούν δηλαδή ότι δεν υπάρχει βλάβη στα μηχανήματα, απλά οι υψηλές θερμοκρασίες «λιώνουν» το πλασικοποιημένο χαρτί, το οποίο με τη σειρά του «μπλοκάρει» το Αυτόματο Μηχάνημα Έκδοσης. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι υπεύθυνοι αντικαθιστούν το ρολό του χαρτιού και το μηχάνημα λειτουργεί κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα εν λόγω περιστατικά βρίσκονται υπό διερεύνηση, τόσο από τη φινλανδική εταιρεία όσο και από ανεξάρτητο πραγματογνώμονα, τον οποίο αναμένεται άμεσα να ορίσει ο ΟΑΣΑ. Ο ανάδοχος του έργου έχει κληθεί να συντάξει τεχνικές εκθέσεις ως προς το πρόβλημα, και όπως σημειώνουν κύκλοι της ΣΤΑΣΥ, εάν δεν ολοκληρωθεί η τεχνική διερεύνηση του θέματος, δεν μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα.

Ισίδωρος Ρούσσος


Αθήνα 9.84Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget