ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Ξεπέρασε τις 800 επεμβάσεις το 2018 το Χειρουργικό Ξεπέρασε τις 800 επεμβάσεις το 2018 το Χειρουργικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου ΚατερίνηςΤμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης

Πλήρως στελεχωμένο με εξαιρετικούς επιστήμονες και έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό, το Χειρουργικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης ξεπέρασε το 2018 τις 800 επεμβάσεις, ενώ μόνο τον Ιανουάριο του 2019 πραγματοποιήθηκαν 225 εισαγωγές και έγιναν 80 χειρουργεία, εκ των οποίων τα 20 ήταν επείγοντα, καθώς αφορούσαν ασθενείς που προσήλθαν έκτακτα στο νοσοκομείο και χρειάστηκε να χειρουργηθούν.
«Προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο, ώστε να παρέχουμε πρωτίστως τις καλύτερες υπηρεσίες, που μπορούμε στους ασθενείς μας με τη λιγότερη ταλαιπωρία. Η εύρυθμη λειτουργία του Χειρουργικού τμήματος βοηθά να νιώσουν οι συμπολίτες μας ότι είναι ασφαλείς και σε καλά χέρια. Από την άλλη, οι εξειδικευμένοι στον τομέα τους χειρουργοί εγγυώνται την αποτελεσματικότητα και την καλύτερη δυνατή φροντίδα των ασθενών μας» επισημαίνει ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, κ. Ανέστης Μυστρίδης.

«Θέλουμε οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς» επισημαίνει η διευθύντρια του Χειρουργικού τμήματος κα Μανωλακάκη Δήμητρα και προσθέτει ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει περιστατικό από το νοσοκομείο, πλην των παιδοχειρουργικών. Εάν όμως το περιστατικό κριθεί κατεπείγον θα αντιμετωπισθεί στο νοσοκομείο».
Οι επεμβάσεις που γίνονται

Στο Χειρουργικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης γίνονται επεμβάσεις όλων σχεδόν των ειδών, μεταξύ των οποίων καρκίνος εντέρου & στομάχου, λαπαροσκοπικές επεμβάσεις, θυρεοειδής, παραθυρεοειδής, μαστεκτομές, αφού υποστηρίζεται πλήρως από τη Μονάδα Μαστού. Στους χώρους του τμήματος νοσηλεύονται χειρουργικά περιστατικά, στο ιατρείο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών αντιμετωπίζονται τα έκτακτα περιστατικά, στο ιατρείο των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων εξετάζονται οι ασθενείς κατόπιν ραντεβού και εκεί διενεργούνται όλες οι μικροεπεμβάσεις και στο ιατρείο Μαστού γίνεται ο προληπτικός έλεγχος των γυναικών.

Επιπλέον αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά των ατυχημάτων με οποιοδήποτε βαθμό δυσκολίας. Μετακίνηση γίνεται μόνο σε προγραμματισμένες επεμβάσεις του ασθενή ή σε κάποιες περιπτώσεις λόγω σωματικής διάπλασής του, που αφορά την αντοχή της χειρουργικής κλίνης.

Το Χειρουργικό τμήμα διαθέτει εξειδικευμένους ιατρούς, ο καθένας στον τομέα του, και στελεχώνεται συνολικά από τέσσερις μόνιμους ιατρούς, έναν επικουρικό και επτά ειδικευόμενους ιατρούς. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι επαρκές και δίνει τον καλύτερο εαυτό του ώστε να παρέχονται άρτιες υπηρεσίες στους ασθενείς καθ’ όλο το 24ωρο. Ακολουθούνται τα ευρωπαϊκά πρότυπα παρακολούθησης σε 24ωρη βάση. Ο γιατρός εφημερεύει μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό και οι συγγενείς επισκέπτονται τους ασθενείς τους μόνο την ώρα του επισκεπτηρίου.

860 επεμβάσεις το 2018
Το 2018 πραγματοποιήθηκαν στο Χειρουργικό τμήμα 660 χειρουργεία και 200 μικροεπεμβάσεις στα εξωτερικά ιατρεία, ενώ ο στόχος για τη φετινή χρονιά είναι να ξεπεραστούν τουλάχιστον οι 700 επεμβάσεις εκτός των μικροεπεμβάσεων.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget