ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Στο Λιτόχωρο αύριο ο Ζωντανός Θρύλος του Ελληνικού Στρατού, ο Στρατηγός Κωνσταντίνος ΚόρκαςΣτην επέτειο της Μάχης του Λιτοχώρου αναμένεται να δώσει αύριο για μια ακόμα φορά το παρών ο ζωντανός θρύλος του Ελληνικού Στρατού, ο 96χρονος Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας, για να τιμήσει τους ηρωικώς πεσόντες κατά του κομμουνισμού κατά την ημέρα των εθνικών εκλογών της 31ης Μαρτίου του 1946.

 Στην φωτογραφία μαζί με τον Στρατηγό στο Ηρώο του Λιτοχώρου, ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου, Νίκος Μαρνέλας, του οποίου ο πατέρας είχε συμπολεμήσει με τον Θρυλικό Στρατηγό.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΡΚΑΣ:
Ο Κωνσταντίνος Κόρκας αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1943 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού και αποστρατεύτηκε το 1980 με το βαθμό του Αντιστρατήγου.


Έλαβε μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κρήτης (1941), της Β. Αφρικής (1942-43), στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (1943 – 45) και τέλος στις επιχειρήσεις της περιόδου 1947 – 49 όπου και τραυματίσθηκε δύο φορές.

Τιμήθηκε με πλήθος Ηθικών Αμοιβών, μερικές από τις οποίες είναι:

-Προαγωγή επ΄ ανδραγαθία.
-Χρυσόν Αριστείον Ανδρείας (εξάκις).
-Πολεμικός Σταυρός Γ΄ Τάξεως (επτάκις).
-Μετάλλιο Εξαιρέτων πράξεων (Τρις).
-Βρετανικό Μετάλλιο Ανδρείας.
-Ανώτατο Παράσημο Εθνικής Αξίας της Γαλλίας.
Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας με τον πρώην πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου Νίκο Μαρνέλα στο Ηρώο του Λιτοχώρου

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget