ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Δεν θα το πιστέψετε! Η Ελλάδα είναι από τις πιο ισχυρές χώρες του κόσμου στο…



Το ελληνικό διαβατήριο είναι ανάμεσα στα πιο ισχυρά στον κόσμο, σύμφωνα με την ανανεωμένη έκδοση του δείκτη Henley Passport!


Ο εν λόγω δείκτης βασίζεται στα στοιχεία της Διεθνούς Ενωσης Αεροπορικών Μεταφορών και προκύπτει με βάση σε πόσες χώρες μπορεί να ταξιδέψει ο κάτοχος ενός διαβατηρίου χωρίς βίζα. Για αυτό τον λόγο ο δείκτης ανανεώνεται διαρκώς, καθώς αλλάζουν οι πολιτικές διάφορων κρατών σε ό,τι αφορά τη βίζα.

Στη νέα λίστα, που ανανεώθηκε με την αρχή του χρόνου, το ελληνικό διαβατήριο είναι στην έβδομη θέση, μαζί με εκείνα του Βελγίου, του Καναδά και της Ιρλανδίας, επειδή όσοι τα κατέχουν μπορούν να ταξιδέψουν σε 184 χώρες δίχως βίζα. Το ιαπωνικό διαβατήριο παρέμεινε το πιο ισχυρό στον κόσμο, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, καθώς εκείνοι που το διαθέτουν έχουν πρόσβαση σε 190 χώρες δίχως βίζα.

Ακολουθούν τα διαβατήρια της Σιγκαπούρης και της Νότιας Κορέας, που συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Στον αντίποδα, στη χειρότερη μοίρα είναι όσοι κατέχουν διαβατήρια του Αφγανιστάν και του Ιράκ, αφού τους επιτρέπεται να ταξιδέψουν μόλις σε 30 χώρες δίχως να χρειάζονται βίζα.

Τα καλύτερα διαβατήρια είναι των εξής χωρών (σε πόσες χώρες ταξιδεύουν οι κάτοχοί τους χωρίς βίζα):

1. Ιαπωνία (190 χώρες)
2. Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα (189)
3. Γαλλία, Γερμανία (188)
4. Δανία, Φινλανδία, Ιταλία, Σουηδία (187)
5. Λουξεμβούργο, Ισπανία (186)
6. Αυστρία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ελβετία, Μ. Βρετανία, ΗΠΑ (185)
7. Βέλγιο, Καναδάς, Ελλάδα, Ιρλανδία (184)
8. Τσεχία (183)
9. Μάλτα (182)
10. Αυστραλία, Ισλανδία, Ν. Ζηλανδία (181)

Τα χειρότερα διαβατήρια (σε πόσες χώρες ταξιδεύουν οι κάτοχοί τους χωρίς βίζα):

99. Παλαιστίνη, Σουδάν (39 χώρες)
100. Ερυθραία (38)
101. Υεμένη (37)
102. Πακιστάν (33)
103. Σομαλία, Συρία (32)
104. Αφγανιστάν, Ιράκ (30)

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget