ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Δήμος Κατερίνης: Με ταχείς ρυθμούς η κατασκευή πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου στον ΚορινόΈνα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού έρχεται να ικανοποιήσει η κατασκευή του νέου πεζόδρομου και ποδηλατοδρόμου μήκους 1700 και πλάτους 3,5 μέτρων, που θα συνδέει τον οικισμό του Κορινού με το παραθαλάσσιο μέτωπο του οικισμού «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ».
Οι σημαντικές αυτές παρεμβάσεις συνδέονται άμεσα με τη δημιουργία μιας ουσιαστικής κινητικότητας. Με αυτό νοείται αφενός ένα καλύτερο περιβάλλον σε ό,τι αφορά τη χρήση των υλικών και αφετέρου την κίνηση με τη μυϊκή δύναμη δηλαδή με το περπάτημα, το ποδήλατο.

 Όπως είναι γνωστό, σε πρώτη φάση, οι παρεμβάσεις των συνεργείων της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης επικεντρώθηκαν στον καθαρισμό του υφιστάμενου ρέματος, ενώ ακολούθησε κλάδεμα των δέντρων κατά μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου.


Στην τρέχουσα περίοδο είναι σε εξέλιξη η αποξήλωση της ασφάλτου και η κατασκευή κρασπεδορείθρων, που θα οριοθετήσουν τον δρόμο και τον πεζόδρομο, ενώ θα ακολουθήσει η τοποθέτηση κυβόλιθων με τη χρήση αποκλειστικά οικολογικών υλικών.


Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ! Συνεχίζουμε συντονισμένα το έργο που με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για την αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου. Το έργο θα συμβάλλει καθοριστικά και στην ασφαλή μετακίνηση των πεζών για λόγους αναψυχής και περιπάτου, ενώ θα βελτιώσει αισθητά το περιβάλλον και την καθημερινότητα στη Δημοτική Κοινότητα Κορινού».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο ορίζοντας υλοποίησης του έργου είναι άμεσος και αναμένεται να ολοκληρωθεί ο κύριος όγκος των παραπάνω παρεμβάσεων πολύ σύντομα.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget