ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ Δ. ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, άτομα στέκονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος


Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή η βράβευση από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, του ανθρώπου που σημάδεψε την ιστορική ταυτότητα της Πιερίας και της Μακεδονίας γενικότερα, του καθηγητή αρχαιολογίας και προέδρου του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημητρίου Παντερμαλή.
Του «σκαπανέα» που μέσω των ανασκαφικών και αρχαιολογικών ερευνών του στο Δίον από το έτος 1970 και για περίπου τέσσερις δεκαετίες, πιστοποίησε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και έκανε γνωστή σε ολόκληρη την οικουμένη την ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων.
Για το πολυσήμαντο έργο του τόσο στο Δίον, όσο και στο Μουσείο της Ακρόπολης του οποίου είναι πρόεδρος, βραβεύτηκε από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο με τον Σταυρό της Αξίας Α΄ Τάξεως του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
Η πρόεδρος του Ινστιτούτου, Φριντερίκε Φλες, στον πανηγυρικό που εκφώνησε, αναφέρθηκε στη σημασία του Μουσείου της Ακρόπολης, καθώς και στο συγγραφικό και ερευνητικό έργο του κ. Παντερμαλή, στα σημαντικά ευρήματα του τιμώμενου προσώπου στο Δίον, αλλά και την συμβολή του στην επιμέλεια μεγάλων διεθνών εκθέσεων. Ολοκληρώνοντας, επισήμανε: « Ο κ. Παντερμαλής προσπάθησε και κατάφερε να φέρει την αρχαιότητα κοντά στο κοινό.»
« Ακόμα και τα σπουδαία μνημεία, αν η κοινωνία στέκεται αδιάφορη απέναντί τους, χάνουν τη σημασία τους. Επιδίωξή μας είναι το ευρύ κοινό να συγκινηθεί από τα έργα που βλέπει», ανέφερε στην αντιφώνησή του ο Δημήτριος Παντερμαλής, ενώ στάθηκε με σεβασμό στους δύο δασκάλους του τον Γεώργιο Μπακαλάκη και τον Μανώλη Ανδρόνικο. Κλείνοντας την ομιλία του σκιαγράφησε τους δύο μεγάλους σταθμούς της ζωής του. Τις μεταπτυχιακέ σπουδές στη Γερμανία και τη διαβίωση στην ύπαιθρο κατά τις ανασκαφές στο Δίον.
Αξίζει να επισημανθεί ότι το Μουσείο της Ακρόπολης των Αθηνών συγκαταλέγεται στα κορυφαία του κόσμου. Καταλαμβάνει την τριακοστή τρίτη θέση παγκοσμίως με 1,77 εκατομμύριο επισκέπτες κατά το έτος 2018.
Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο αναπληρωτής πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Μαρκ Μπογκντάν και η διευθύντρια του Ινστιτούτου, Κ Σπορν.
Η διοίκηση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) συγχαίρει τον
κ. Παντερμαλή για την τόσο αξιόλογη τιμητική διάκριση.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, κάθεται, παπούτσια, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

Πηγή: web.facebook.com/olympoufestival

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget