ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Τέλη κυκλοφορίας: Έρχονται κατασχέσεις και πρόστιμα για όσους τα έχουν απλήρωτα
Όσοι δεν πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας αλλά μέχρι στιγμής έχουν… ξεφύγει από την "τσιμπίδα" του νόμου, μάλλον πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν. Γιατί η ΑΑΔΕ, προκειμένου να μη χάνονται έσοδα, ετοιμάζει επιχείρηση… είσπραξης, με κατασχέσεις και πρόστιμα.Όσοι λοιπόν δεν έχουν εξοφλήσει τέλη κυκλοφορίας θα «δουν» την ΑΑΔΕ θα γίνεται ο… εφιάλτης τους. Σχεδόν 500.000 τέλη κυκλοφορίας δεν έχουν πληρωθεί εμπρόθεσμα και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζει… σαφάρι, το οποίο περιλαμβάνει από πρόστιμα έως κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.
click4more

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Έθνος, προβλέπει και μείωση50% του χρόνου παραγραφής των τελών κυκλοφορίας. Μέχρι τώρα, τα τέλη κυκλοφορίας παραγράφονται μετά την πάροδο 20 χρόνων από το τέλος του έτους στο οποίο αφορούν. Η απόφαση είναι ο χρόνος παραγραφής να μειωθεί στα 10 χρόνια.

Οι λόγοι είναι δυο:

Πρώτον
: Να απαλλαγούν από το χρέος χιλιάδες φορολογούμενοι που δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας. Πολλοί ήταν οι ιδιοκτήτες ΙΧ που προσέφυγαν στον Συνήγορο του Πολίτη γιατί τους είχε βεβαιωθεί από την εφορία πρόστιμο για τέλη κυκλοφορίας που έπρεπε να έχουν πληρώσει πριν από 20 χρόνια. Οι άνθρωποι αυτοί υποστήριξαν πως είχαν πληρώσει κανονικά αλλά μετά από τόσο καιρό, είχαν χάσει τα παραστατικά. Και δεν μπορούσαν να τα βρουν ούτε από την τράπεζα γιατί δεν κρατείται αρχείο! Ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε να μειωθεί ο χρόνος παραγραφής και φαίνεται ότι η ΑΑΔΕ δεν είπε… όχι.

Δεύτερον: Η ΑΑΔΕ θέλει να «ξυπνήσει» τους εισπρακτικούς μηχανισμούς, ώστε να «στριμώξουν» τους φορολογούμενους που ηθελημένα δεν πληρώνουν τα τέλη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ένας στους 10 ιδιοκτήτες ΙΧ δεν εξοφλεί εγκαίρως το φόρο. Μιλάμε δηλαδή για τέλη κυκλοφορίας 500.000 οχημάτων, πολλά εκ των οποίων θα καταλήξουν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.


Για την είσπραξη των ανεξόφλητων τελών κυκλοφορίας πρόκειται να ενεργοποιηθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με κυριότερο από αυτά τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών.

Πηγή: www.newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget