ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Αφορολόγητα και χωρίς τεκμήριο τα χρήματα του διαζυγίου


Σε περίπτωση διαζυγίου φορολογείται το χρηματικό ποσό που λαμβάνει ένας σύζυγος για να παραιτηθεί από κάθε απαίτηση στην κοινή περιουσιακή κατάσταση που αποκτήθηκε αποκλειστικά και μόνο μέσα στη συζυγία.

Σε περίπτωση διαζυγίου, πρέπει να κατατεθεί το διαζευκτήριο από τον ένα τουλάχιστον εκ των δύο συζύγων, στο μητρώο της Εφορίας τους.


Κατά τη διάρκεια ενός γάμου το ζευγάρι αποκτάει κοινή περιουσία.
Ύστερα από την υπογραφή ενός διαζυγίου η περιούσια αυτή, που έχει αποκτηθεί αποκλειστικά και μόνο , το χρονικό διάστημα που ήταν παντρεμένοι, πρέπει να μοιραστεί μεταξύ τους, ανάλογα τη συμμετοχή του καθένα στην απόκτησή της και ανάλογα της ιδιαίτερης απόφασης και συμφωνίας που θα κάνουν μεταξύ τουςκατά την υπογραφή του διαζυγίου.
Κάθε μέλος της συζυγίας δικαιούται να λάβει την περιουσία που δημιουργήθηκε με την δική του δράση.

Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα, αν κάποιος το επιθυμεί, να λάβει ένα χρηματικό ποσό από τον άλλον και να παραιτηθεί από κάθε άλλη απαίτηση.

Το τυχόν εισόδημα που κάποιο μέλος μιας συζυγίας λάβει από τον άλλο σύζυγο κατά την ολοκλήρωση μιας πράξη διαζευκτήριο, για να παραιτηθεί από κάθε άλλη απαίτηση πάνω στην περιουσία που απέκτησαν μαζί όσο ήταν παντρεμένοι , δεν θεωρείται εισόδημα, δεν φορολογείται με τις οριζόμενες από το νόμο διατάξεις φορολογίας εισοδήματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη τεκμηρίων.
Δηλαδή , τα χρηματικά ποσά που ο ένας σύζυγος δίνει στον άλλο για να παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα, όσων απόκτησαν μαζί στο γάμο, δεν θεωρούνται εισόδημα και αναγράφονται στους κωδικούς 781/782 του πίνακα 6 του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης, και δεν υπολογίζεται σε αυτά εισφορά αλληλεγγύης.

Προσοχή : H διατροφή που λαμβάνει ένας εκ των δύο δεν έχει σχέση με όσα προανέφερα. Η διατροφή είναι απαλλασσόμενο εισόδημα αλλά υπόκειται σε εισφορά αλληλεγγύης.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget