ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Συντάσσεται έκθεση με αντικείμενο τη χρήση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής του Πλαταμώνα

Συντάσσεται έκθεση με αντικείμενο τη χρήση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής του Πλαταμώνα

Ευρεία σύσκεψη, με θέμα την αξιοποίηση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής του Πλαταμώνα, που βρίσκεται εκτός χρήσης από το 2004, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μεταφορών, σε συνέχεια της επίσκεψης του γενικού γραμματέα του υπουργείου. Θάνου Βούρδα, στον Πλαταμώνα.Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές του Ν. Πιερίας κα Μ. Σκούφα και ο κ. Α. Καστόρης, καθώς και συνεργάτης του κ. Χ. Τζανακλή, ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου, κ. Κ. Δημόπουλος και εκπρόσωποι των φορέων του ΟΣΕ, της ΓΑΙΑΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην αξιοποίηση του τμήματος της γραμμής από το ύψος του Σταθμού Νέων Πόρων έως τη Γαλαρία (περίπου 4 χλμ. έκταση) και αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες, τόνισαν τη σημασία που πρέπει να δοθεί ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη αξιοποίηση του εν λόγω τμήματος γραμμής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.Κατόπιν σχετικής πρότασης του κ. Βούρδα, θα συγκροτηθεί μια τετραμελής ομάδα αποτελούμενη από μηχανικούς του δήμου Δίου Ολύμπου, του υπουργείου Μεταφορών, του ΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ προκειμένου εντός 20 ημερών να γίνει τεχνική αποτύπωση των προβλημάτων της υφιστάμενης κατάστασης.

Συγκεκριμένα, η καταγραφή θα αφορά τόσο το τμήμα που είναι σε αναστολή λειτουργίας όσο και το τμήμα που αφορά την καταργημένη γραμμή.

Στη συνέχεια θα συνταχθεί μια έκθεση με τις προτάσεις για τους τρόπους αξιοποίησης της γραμμής, η οποία θα αξιολογηθεί στο σύνολό της και όχι αποσπασματικά.Αφού ολοκληρωθεί η ανωτέρω διαδικασία, θα ακολουθήσει μια συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών για την κατανομή των ωφελειών από τις κατά μέρους δραστηριότητες όπως θα έχουν έως τότε αποτυπωθεί, καθώς και όλες οι παράμετροι της παραχώρησης προς χρήση της παλιάς γραμμής προς όφελος των πολιτών του δήμου και των επισκεπτών.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget