ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Νορβηγικός κολοσσός εξαγοράζει την Στέλιος Κανάκης
Η νορβηγική ιδιωτική μετοχική εταιρεία Orkla Food Ingredients ανακοίνωσε την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης προς όλους τους κατόχους κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου, μετοχών της Στέλιος Κανάκης.

Όπως απαιτείται από το νόμο, η Orkla Food Ingredients ξεκίνησε σήμερα τη διαδικασία της δημόσιας πρότασης ενημερώνοντας την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και καταθέτοντας ταυτόχρονα σχέδιο του πληροφοριακού δελτίου. Η περίοδος αποδοχής, θα ξεκινήσει από τη δημοσίευση του πληροφοριακού δελτίου μετά την έγκρισή του από την ΕΚ.


Η δημόσια πρόταση αφορά την απόκτηση, αντί προσφερόμενου ανταλλάγματος που ανέρχεται σε 4,36 ευρώ ανά μετοχή, του συνόλου των μετοχών την κυριότητα των οποίων δεν κατέχει άμεσα ή έμμεσα η Orkla Food Ingredients, ήτοι κατ' ανώτατο 7.500.000 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό ύψους 100% του συνολικού αριθμού μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Στέλιος Κανάκης.

Σημειώνεται ότι το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Στέλιος Κανάκης ανέρχεται σε 2.475.000 ευρώ και διαιρείται σε 7.500.000 κοινές, ονομαστικές, άυλες, μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,33 ευρώ η κάθε μία. Οι μετοχές είναι εισηγμένες και διαπραγματεύονται στην κατηγορία της «Κύριας Αγοράς» του ΧA.

Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης και της άσκησης του δικαιώματος εξαγοράς η Orkla Food Ingredients, κατέχοντας το 100% συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας θα προκαλέσει αυτόκλητη γενική συνέλευση των μετόχων της Στέλιος Κανάκης με θέμα τη λήψη απόφασης για τη διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ.

Μετά την διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ, η Orkla Food Ingredients έχει συμφωνήσει με τους κ.κ. Στέλιο, Μαρία, Ελευθερία και Βαρβάρα Κανάκη ότι θα μεταβιβάσει σε καθέναν από αυτούς 375.000 μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 5%, ήτοι συνολικά 1.500.000 μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 20% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Πηγή:  iefimerida.gr
3/30/2019 05:09:00 μ.μ.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget