ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Πλειστηριασμοί: Σφίγγει ο κλοιός και για οφειλές των ταμείων!
Μετά τις τράπεζες και την εφορία στον χορό των πλειστηριασμών μπαίνει και ο ΕΦΚΑ προκειμένου να εισπράξει ληξιπρόθεσμα χρέη από τους οφειλέτες.

Μπορεί να καθυστέρησε αλλά τις επόμενες ώρες ενεργοποιείται μια νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία διαχείρισης πλειστηριασμών τρίτων και αναγγελίας των απαιτήσεών του στον επί του πλειστηριασμού υπάλληλο – συμβολαιογράφο.

Μέχρι σήμερα η παρακολούθηση και η διαχείριση του προγράμματος πλειστηριασμών τρίτων και των αναγγελιών των απαιτήσεων του φορέα γινόταν χειρόγραφα και εκ περιτροπής από μια περιφερειακή υπηρεσία που αναλαμβάνει το έργο.

Μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα, αναφέρουν τα ΝΕΑ, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων μη αναγγελίας ή εκπρόθεσμης αναγγελίας των απαιτήσεων του φορέα.

Η διαδικασία αυτή θα γίνεται πλέον αυτοματοποιημένα και θα αφορά τους πλειστηριασμούς που θα διενεργηθούν εκτός απρόοπτου την Πέμπτη.

Το… καμπανάκι ήταν ότι η αύξηση αυτή οφείλεται αφενός στην ένταξη νέων οφειλών και στην αύξηση των πρόσθετων τελών για τους οφειλέτες που είναι ήδη ενταγμένοι στο ΚΕΑΟ, αφετέρου στην εισαγωγή 47.379 νέων οφειλετών με συνολικές οφειλές ύψους 153 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στους εισπρακτικούς στόχους του ΚΕΑΟ για το 2019, τα 1,2 δισ. ευρώ της περασμένης χρονιάς είναι μόνο η αφετηρία.

Ο εντοπισμός των προς αναγγελία απαιτήσεων του ΕΦΚΑ θα πραγματοποιείται μαζικά και αυτόματα κατόπιν διασταύρωσης με μηχανογραφικό τρόπο των ΑΦΜ των καθ’ ων οφειλετών με την υποστηρικτική βάση δεδομένων οφειλών και υπεύθυνων οφειλετών η οποία τηρείται στην κεντρική υπηρεσία ΚΕΑΟ.

Για να αναγγελθούν και τυχόν οφειλές οι οποίες δεν έχουν ακόμη καταλογιστεί και αφορούν σε μη ελεγμένες χρονικές περιόδους ασφάλισης, οι υπάλληλοι πήραν εντολή να ολοκληρώσουν άμεσα εκκρεμείς ελέγχους και να διενεργούν νέους ελέγχους ακόμη και στα στοιχεία των συνυπόχρεων υπεύθυνων οφειλετών.

Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget