ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Ποιοι δεν υποχρεούνται να δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΦΟΡΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ


Διευκρινήσεις της ΑΑΔΕ
Σε νέες διευκρινήσεις σχετικά με την δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού και συγκεκριμμένα ποιοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις δεν είναι υπόχρεοι να δηλώσουν τέτοιο λογαριασμό, προχώρησε με την υπ’ αριθμ. Ε.2037/2019 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην απόφαση:

Δεν είναι υπόχρεοι σε δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού, ακόμη και αν έχουν Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας που περιλαμβάνεται στη λίστα των επαγγελμάτων της υπ’ αριθμ. 45231/2017 ΚΥΑ, οι δικαιούχοι πληρωμής που πραγματοποιούν Β2Β συναλλαγές. Ωστόσο, είναι υπόχρεοι, αν παράλληλα με τις Β2Β συναλλαγές διενεργούν και Β2C συναλλαγές.

Δεν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού, όταν οι δικαιούχοι πληρωμής (φυσικά ή νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες) βρίσκονται σε κατάσταση αδράνειας.

Δεν δηλώνονται ως επαγγελματικοί λογαριασμοί, οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούν δικαιούχοι πληρωμής (π.χ. δικηγόροι, λογιστές, ασφαλιστές, κλπ) αποκλειστικά για πληρωμή υποχρεώσεων τρίτων, όπως φόρων, εργοδοτικών εισφορών, προκαταβολών, ασφαλίστρων, λογαριασμών ΔΕΗ κλπ.

Επίσης, η ΑΑΔΕ διευκρινίζει, ότι:
Υποχρεούνται να δηλώσουν το σύνολο των επαγγελματικών λογαριασμών τους, οι δικαιούχοι πληρωμής των οποίων οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, διενεργούνται σε πέραν του ενός επαγγελματικούς λογαριασμούς.

Τραπεζικός λογαριασμός που τηρείται ως κοινός λογαριασμός με συνδικαιούχα πρόσωπα, μπορεί να δηλωθεί ως επαγγελματικός, μόνον από τον ένα από τους συνδικαιούχους.

Δεν επιβάλλεται πρόστιμο, στην περίπτωση που από τραπεζικό λογαριασμό ο οποίος έχει δηλωθεί ως επαγγελματικός, διενεργούνται συναλλαγές, οι οποίες δεν αφορούν την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου.

ΠΗΓΗ: News.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget