ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

«Ταρίφα» από 400 έως 2.500 ευρώ για ένα δίπλωμα οδήγησης!


diploma


Περισσότερα από 157 άτομα κατά την περίοδο από το 2015 μέχρι τον Μάιο του 2018 έλαβαν, κατόπιν «αμοιβής» σε υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών Κέρκυρας, Καρδίτσας, Λαμίας, Τρικάλων και Κορίνθου- Λακωνίας, παράνομα άδειες οδήγησης.

Σε πολλές των περιπτώσεων δε, οι υποψήφιοι οδηγοί δεν έδιναν το παρών αφού μέσα από τη συμφωνία που είχαν πραγματοποιήσει με τα κυκλώματα είχαν τη δυνατότητα εν λευκώ να «περνάνε» στην επόμενη φάση, δηλ. αυτή της πρακτικής άσκησης.

Η… ταρίφα κυμαινόταν από 400 έως 2.500 ευρώ έκαστος, ανάλογα με την κατηγορία του διπλώματος. Σημειώνεται ότι αντίστοιχη περίπτωση σημειώθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, με 56 παραποιημένα στοιχεία αδειών οδήγησης.

Αναμένεται, σύμφωνα με τα όσα είπαν στον Ελεύθερο Τύπο, υψηλόβαθμες πηγές του υπουργείου Μεταφορών, ότι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, θα ανακληθούν οι συγκεκριμένες άδειες.

Έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Τμήματος Έρευνας και Δίωξης, για χρηματισμό 16 υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Κέρκυρας, άνοιξε η υπόθεση σχετικά με πρακτικές και θεωρητικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών όλων των κατηγοριών, τις εξετάσεις για απόκτηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας, τις επεκτάσεις αδειών οδήγησης, τις άδειες κυκλοφορίας για λεωφορεία και βαρέα οχήματα.


Κατά την έρευνα, εξετάστηκαν και οι 16 σχολές οδήγησης που εδρεύουν στο νησί, με κάποιους από τους ιδιοκτήτες να αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών χρηματίζονται κατ’ εξακολούθηση. Προκειμένου να μην αποτύχει ο εξεταζόμενος και κατ’ επέκταση η σχολή, ζητούσαν, εν αγνοία, των εν δυνάμει οδηγών, 20 ευρώ για την εξέταση μοτοσικλέτας και 50 ευρώ για του αυτοκινήτου.

Επίσης, ένας εκ των ιδιοκτητών σχολής οδηγών στη Λαμία έπαιρνε μέσω ταχυδρομικής επιταγής από Ρομά χρηματικά ποσά ως το αντίτιμο για τις άδειες οδήγησης που χορηγούσε.

ΠΗΓΗ: newsauto.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget