ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Αποκλειστικό: Ο βουλευτής Σαρίδης απαντάει για το Tetris στη Βουλή!
Ο Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, κύριος Γιάννης Σαρίδης, έδωσε την δική του εκδοχή στον προσωπικό του λογαριασμό επί του θέματος για το παιχνίδι Tetris στους δημοσιογράφους που βιάστηκαν να τον κατακρίνουν.

Ο Σαρίδης, το tetris και η σιωπή για το 107.


Το Ά τμήμα του Τέταρτου μέρους του Ελληνικού Συντάγματος (άρθρα 106 έως 109) έχει τίτλο: "Ειδικές Διατάξεις". Εκεί λοιπον, στο άρθρο 107 του Ελληνικού Συντάγματος, υπό τον τίτλο: "Προστασία κεφαλαίων εξωτερικού και ειδική οικονομική νομοθεσία", διαβάζουμε τα εξής:

1. H πριν από την 21 Aπριλίου 1967 νομοθεσία με αυξημένη τυπική ισχύ για την προστασία κεφαλαίων εξωτερικού διατηρεί την αυξημένη τυπική ισχύ που είχε και εφαρμόζεται και στα κεφάλαια που θα εισάγονται στο εξής.
Tην ίδια ισχύ έχουν και οι διατάξεις των Kεφαλαίων A΄ έως και Δ΄ του τμήματος A΄ του νόμου 27/75 «περί φορολογίας πλοίων, επιβολής εισφοράς προς ανάπτυξιν της εμπορικής ναυτιλίας, εγκαταστάσεως αλλοδαπών ναυτιλιακών επιχειρήσεων και ρυθμίσεως συναφών θεμάτων».

2. Nόμος, που εκδίδεται μία φορά μόνο μέσα σε τρεις μήνες από την ισχύ του Συντάγματος, ορίζει τους όρους και τη διαδικασία για την αναθεώρηση ή λύση των εγκριτικών διοικητικών πράξεων που εκδόθηκαν με οποιονδήποτε τύπο κατ' εφαρμογήν του νομοθετικού διατάγματος 2687/1953 ή των συμβάσεων που έχουν συναφθεί από 21 Aπριλίου 1967 έως 23 Iουλίου 1974 για επενδύσεις κεφαλαίων εξωτερικού, με εξαίρεση εκείνες που αφορούν τη νηολόγηση πλοίων με ελληνική σημαία.

Για τον απλό πολίτη τα παραπάνω λόγια δεν βγάζουν κανένα νόημα. Παρόλο που όλα τα υπόλοιπα κείμενα του Συντάγματος είναι εξαιρετικά σαφή, λιτά και κατανοητά από τον οποιονδήποτε αναγνώστη, εντούτοις το άρθρο 107 είναι γραμμένο από λίγους και απευθύνεται σε λίγους. Εξ ου και η ανάγκη να μην βγάζει εύκολα κανείς άκρη για το τί ακριβώς κάνει το άρθρο 107...

Έπειτα από προσωπική έρευνα 2 ετών, η οποία ξεκίνησε με αφορμή τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, κατέληξα στο εξής: Ο λόγος ύπαρξης του άρθρου 107 είναι να προστατεύει τους εφοπλιστές από οποιαδήποτε κυβέρνηση αποφασίσει να φορολογήσει τα κέρδη και τα έσοδα τους. Τόσο απλά. Αν δηλαδή κάποιος Υπουργός Οικονομικών αποφάσιζε να φορολογήσει τους εφοπλιστές θα ενημερωνόταν από τους διάφορους ειδικούς, γνώστες, μέντορες και επαίοντες που κυκλοφορούν στα ελληνικά υπουργεία πως...δεν μπορεί να το κάνει αυτό, δεν έχει το δικαίωμα (!) εξαιτίας της συνταγματικής προστασίας που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές εκ του άρθρου 107.

Για αυτό τον λόγο -επειδή κανείς δεν μπορεί να φορολογήσει τους εφοπλιστές- η κυβέρνηση Σαμαρά το 2013 (υπό την πίεση των δανειστών (!) οι οποίοι ζητούσαν την αύξηση (!) των φόρων στους εφοπλιστές), αναγκάστηκε να συνυπογράψει μια συμφωνία σε εθελοντική βάση με τους εφοπλιστές, οι οποίοι εθελοντικά, προαιρετικά δεσμεύτηκαν να δίνουν κανένα ψίχουλο και στο ελληνικό κράτος. Επαναλαμβάνω: σε εθελοντική βάση... Η συμφωνία αυτή ήταν 5ετής (έως το 2018) και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ της έδωσε με τροπολογία και έναν επιπλέον χρόνο παράταση, έως το 2019.

Τώρα λοιπόν που μιλάμε είναι σε εξέλιξη οι ..."διαπραγματεύσεις" της κυβέρνησης με τους εφοπλιστές, για να βρεθεί κοινός τόπος, ώστε αυτή η ...εθελοντική συνεισφορά, αυτή η ..φιλανθρωπία των εφοπλιστών, να επικυρωθεί εκ νέου, με μία καινούρια συμφωνία "φιλανθρωπίας και ζητιανιάς", η οποία πάλι δεν θα έχει απολύτως κανέναν δεσμευτικό χαρακτήρα.

Η έρευνα μου ήταν γνωστή σε αρκετούς μέσα στο κοινοβούλιο. Το ερώτημα που έθετα, αυτό που έψαχνα να βρω, ήταν το γιατί δεν μπορούμε να φορολογήσουμε τους εφοπλιστές, οι οποίοι πληρώνουν κυριολεκτικά ψίχουλα στο κράτος την ίδια στιγμή που σπάνε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο αναφορικά με τα κέρδη και τα έσοδα τους.

Όταν συνειδητοποίησα ότι το πρόβλημα είναι το ίδιο το Σύνταγμα (το άρθρο 107) και πως αυτή μάλιστα είναι και η δικαιολογία που παρουσίαζαν προς τους δανειστές της χώρας -απαρέγκλιτα και σταθερά- όλες ανεξαιρέτως οι μνημονιακές κυβερνήσεις, όταν πίεζαν οι θεσμοί για την φορολόγηση των εφοπλιστών, κατέληξα να αναρωτιέμαι: ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 107 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ;;;

Κανείς δεν πρόσεξε ότι το άρθρο 107 δεν απασχόλησε κανένα πολιτικό κόμμα (πλην ΚΚΕ, το οποίο προς τιμή του είναι το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που αρνείται να "πνίξει" το θέμα). Όσον αφορά στην δική μου προσπάθεια να συγκεντρώσω υπογραφές για να καταθέσω μόνος μου την σχετική πρόταση αναθεώρησης του επίμαχου άρθρου 107 αυτή κατέληξε σε πλήρη αποτυχία. Το μόνο που κατάφερα να μαζέψω αντί υπογραφών ήταν... συμβουλές!

Πού πας να μπλέξεις τώρα..., Μην ασχολείσαι, θα έχεις προβλήματα...,Ποιός νομίζεις ότι είσαι και πας να τα βάλεις με αυτούς..., Για το καλό σου κάτσε στα αυγά σου.

Προφανώς κάποιοι θέλησαν να μου στείλουν το ίδιο μήνυμα με άλλο τρόπο. Μην ασχολείσαι μαζί μας, γιατί θα ασχοληθούμε μαζί σου. Ξαφνικά λοιπόν συνειδητοποίησα ότι κάποιοι παρακολουθούν και την παραμικρή μου ενέργεια με σκοπό να βρουν κάτι να με εκθέσουν, ώστε να μην έχω το κύρος να καταγγείλω την σκανδαλώδη απαλλαγή τους από φόρους, την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν γονατίσει από τους φόρους.

Πριν μερικές μέρες με συνέλαβε ο φακός του Πρώτου Θέματος να τακτοποιώ τα πράγματα μου στο έδρανο. Χθες με συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός των Παραπολιτικών να παίζω Tetris στο κινητό μου μέσα στην Ολομέλεια. Την πρώτη φορά παρέλειψαν να αναφέρουν πως δεν είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση και πως η αίθουσα ήταν άδεια (είχα μπει νωρίτερα ακριβώς για να οργανώσω τα πράγματα μου και τις σημειώσεις μου).


Τώρα που με συνέλαβαν να παίζω Tetris δεν αναφέρουν το ποιός ήταν στο βήμα την ώρα που έπαιζα tetris. Κάποιοι συνάδελφοι όταν απαξιώνουν τον ομιλητή βγαίνουν από την αίθουσα. Εγώ έκατσα και έπαιξα tetris για τον ίδιο λόγο.

Το μήνυμα ελήφθη και σας απαντώ:

Κάντε την δουλειά σας και εγώ θα κάνω την δική μου. Είναι πιθανό να με "συλλάβετε" αρκετές φορές να κάνω ανθρώπινα πράγματα. Είναι επίσης πολύ πιθανό να τα καταφέρετε και να μην θυμάται κανείς τον Σαρίδη για την αποτυχημένη πρωτοβουλία του να αναθεωρηθεί το άρθρο 107 αλλά να τον θυμούνται όλοι γιατί τακτοποιούσε τα πράγματα του στα έδρανα και γιατί έπαιζε tetris όταν μιλούσαν οι φασίστες.

Όμως θα έρθει κάποια μέρα, που οι Έλληνες θα στείλουν περισσότερους σαν και μένα στο κοινοβούλιο. Και τότε, θα είναι τιμή μου, όταν αυτοί κάνοντας ευσυνείδητα την δική τους έρευνα θα βρουν και κάποια χρήσιμα πράγματα που θα τους έχει αφήσει ένας βουλευτής που έπαιζε tetris όταν μιλάγαν οι φασίστες.

Καλή δύναμη να έχετε . Να μην εγκαταλείψετε ποτέ να αγωνιζεστε για όσα έχετε μέσα σας . Να μην συμβιβαστείτε ποτέ . Να μην κουραστείτε . Να μην τα παρατήσετε .

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget