ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής γλώσσας σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια!!!
Το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού Αιγυπτίων πανεπιστημιακών και φοιτητών των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας των Αιγυπτιακών Πανεπιστημίων, προσέλκυσε η εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το βράδυ, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού – παράρτημα Αλεξανδρείας, στην Αίθουσα «Τάχα Χουσεΐν» του Εθνικού Κέντρου Μετάφρασης της Όπερας του Καΐρου, με αφορμή τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας.
Θέμα...

της εκδήλωσης ήταν τα προγράμματα που εκπονεί η Ελλάδα για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας για ξένους, και ιδιαίτερα οι μέθοδοι και τα εγχειρίδια διδασκαλίας του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με παρόντες ομιλητές δύο εκπροσώπους του, τον Διευθυντή του Ινστιτούτου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου και τον υπεύθυνο των εκδόσεων εγχειριδίων διδασκαλίας ελληνικής γλώσσας του εν λόγω Ινστιτούτου κ. Παναγιώτη Ανδρέου.

Οι δύο εκπαιδευτικοί συζήτησαν με τους Αιγυπτίους πανεπιστημιακούς για το πώς μπορούν έμπρακτα να στηρίξουν τα τμήματα ελληνικής γλώσσας που λειτουργούν στα αιγυπτιακά πανεπιστήμια, με την αποστολή βιβλίων και τη διοργάνωση σεμιναρίων και αντήλλαξαν απόψεις για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Τους ομιλητές καλωσόρισε ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, ο οποίος εστίασε το λόγο του στο μήνυμα του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουΐκ, για την ελληνική γλώσσα, τονίζοντας τη σημασία των δύο ελληνικών λέξεων, της δημοκρατίας και του διαλόγου, για όλους τους πολιτισμούς στον κόσμο.

Επίσης, τους προσκεκλημένους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Μετάφρασης Δρ Άνουαρ Μουγκίθ αλλά και η Διευθύντρια του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Αλεξάνδρεια, κα Σταυρούλα Σπανούδη, παρουσία του Συμβούλου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Χρήστου Αποστολόπουλου, του Δ/ντή του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρίστου Παπαδόπουλου και του Ακολούθου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο κ. Γιάννη Μελαχροινούδη, που συντόνισε τη συντόνισε τη συζήτηση.

Να σημειωθεί ότι εκδήλωση για την ελληνική γλώσσα πραγματοποιείται και απόψε το βράδυ στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, στην Ηλιούπολη του Καΐρου. Παράλληλα, άλλη εκδήλωση διοργανώνεται αύριο το πρωί από τα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια της Αλεξάνδρειας, με τη συνεργασία του ΕΙΠ Αλεξάνδρειας και του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξάνδρειας.

Οι εκδηλώσεις για την Ελληνική Γλώωσα στην Αίγυπτο ολοκληρώνονται το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, με τη μεγάλη εκδήλωση για όλη την παροικία από την Αμπέτειο Σχολή, που διοργανώνεται με τη συνεργασία και στήριξη του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου.

Πηγή: Pyramisnews

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget