ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Από τις 7 Μαρτίου οι πρώτες αιτήσεις για τα νέα Leader!

Η πρώτη προκήρυξη για ιδιωτικές επενδύσεις µέσω των Leader είναι γεγονός, καθώς η Αναπτυξιακή Χαλκιδικής προχώρησε σε πρόσκληση, η οποία ανοίγει στις 7 Μαρτίου και κλείνει στις 20 Μαΐου. Τις ερχόµενες ηµέρες αναµένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Αναπτυξιακές, µε την προκήρυξη της Χαλκιδικής πάντως να δίνει µία εικόνα για το πώς θα κινηθούν και οι άλλες.Γιώργος Κοντονής Agronews

Να σηµειωθεί εδώ ότι η συγκεκριµένη ΟΤ∆ δεν έχει συµπεριλάβει στην προκήρυξή της τις οικοτεχνίες, οι οποίες ωστόσο θα είναι επιλέξιµες από άλλες Αναπτυξιακές. Επιπλέον, αυτό που θα διαφέρει είναι και οι κλάδοι της Μεταποίησης.

Αρχικά όσον αφορά τους δικαιούχους, δικαίωµα συµµετοχής στο Μέτρο των Leader ύψους 4.530.000 ευρώ της Χαλκιδικής, έχουν πολύ µικρές και µικρές επιχειρήσεις. Αναλυτικά, οι έξι βασικές δράσεις που επέλεξε µεταξύ άλλων να προκηρύξει η συγκεκριµένη Αναπτυξιακή µαζί µε τα ποσοστά ενίσχυσης είναι οι εξής:


Μεταποίηση σε γεωργικό προϊόν: Με την υπο-δράση ενισχύεται η ίδρυση, ο εκσυγχρονισµός και η επέκταση µονάδων παραγωγής, αποθήκευσης και εµπορίας γεωργικών προϊόντων µε αποτέλεσµα γεωργικό προϊόν, µε έµφαση στην τήρηση των προδιαγραφών υγιεινής, της εργασιακής ασφάλειας, αλλά και στην αξιοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής των βιολογικών προϊόντων και των προϊόντων ποιότητας. Επιλέξιµοι κλάδοι είναι οίνος, γάλα, οπωροκηπευτικά, αρωµατικά φυτά κ.α. Ύψος ενίσχυσης 50%, προϋπολογισµός δράσης 850.000 ευρώ.

Μεταποίηση σε µη γεωργικό προϊόν: Με την υπο-δράση ενισχύεται η ίδρυση, ο εκσυγχρονισµός, η επέκταση και η µετεγκατάσταση, µονάδων παραγωγής, αποθήκευσης και εµπορίας, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην µεταποίηση αγροτικών προϊόντων και χρησιµοποιούν τα προϊόντα αυτά σαν πρώτη ύλη για την περαιτέρω µεταποίησή τους, έτσι ώστε το εξαγόµενο προϊόν να είναι µη γεωργικό. Οι επιλέξιµοι τοµείς είναι: Ζυθοποιία, Επεξεργασία προϊόντων κυψέλης ( γύρη, πρόπολη, βασιλικός πολτός και λοιπά προϊόντα), Μονάδες παραγωγής αιθέριων ελαίων, Μονάδες πυρηνελαιουργείων, Μονάδες παραγωγής αποσταγµάτων από οπωρηκευτικά ή αµπελοοϊνικής προέλευσης, Μονάδες µεταποίησης γεωργικών προϊόντων για την παραγωγή προϊόντων κοσµετολογίας και διατροφής, Μονάδες επεξεργασίας βάµβακος και λοιπών κλωστικών ινών (όπως κλωστική κάνναβης, λινάρι). Ύψος ενίσχυσης 50%, προϋπολογισµός δράσης 200.000 ευρώ.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget