«Εάν ο σεισμός γίνει στην ξηρά, τότε θα έχουμε πρόβλημα»
Ο Άκης Τσελέντης επιμένει στην εκτίμησή του ότι «αν ο σεισμός γίνει, αν δηλαδή δεν ήταν αυτός της Πρέβεζας και είναι κάποιος άλλος, τότε θα είναι της τάξης του 6 (ενν. Ρίχτερ). Κι αν γίνει στη θάλασσα, δεν έχουμε πρόβλημα, αν γίνει όμως στη χέρσο κοντά σε οικιστικά συγκροτήματα, τότε θα έχουμε πρόβλημα».

Ο καθηγητής Σεισμολογίας σημειώνει πως «η αντισεισμική πολιτική της χώρα πνέει τα λοίσθια» και χαρακτηρίζει «άθλιο» το επίπεδο προετοιμασίας της Ελλάδας απέναντι στους σεισμούς, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται σε δημόσια, κυρίως, κτήρια και ιδίως στα σχολεία.

Σπεύδει, ωστόσο, να επισημάνει πως το επίπεδο ενημέρωσης των νέων παιδιών είναι ικανοποιητικό και αναφέρεται στο πρόγραμμα «Σεισμός στα Σχολεία» του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το οποίο μαθαίνει τους μαθητές και τους δασκάλους τι πρέπει να κάνουν σε περιπτώσεις εκδήλωσης σεισμών.

«Ο σεισμός δεν σκοτώνει, εκείνο που σκοτώνει είναι ο πανικός», τονίζει ο Άκης Τσελέντης.
«Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που δέχονται πόλεμο η ομάδα ΒΑΝ και ο καθηγητής Βαρώτσος»
Σε ερώτηση του Newsbomb.gr για ποιους λόγους μαίνεται όλα αυτά τα χρόνια αυτή η κόντρα μεταξύ σεισμολόγων και γεωλόγων και δεν υπάρχει μια κοινή συνεννόηση κι αντιμετώπιση της σεισμικής δραστηριότητας στην Ελλάδας, ο Άκης Τσελέντης αναφέρεται στον πόλεμο που δέχεται η ομάδα ΒΑΝ και ο καθηγητής Βαρώτσος.

Επισημαίνει δε: «Εγώ το βλέπω πολύ δύσκολο να καθίσουμε όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι και να συνεννοηθούμε, αν κι αυτό ήταν το όνειρό μου».