ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Βράβευση της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας

''Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας βραβεύτηκε στον ετήσιο χορό του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης Παναγία Σουμελά''

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας παρευρέθηκε, μετά από πρόσκληση, στον ετήσιο χορό του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «Παναγία Σουμελά».
Στον συγκεκριμένο χορό πραγματοποιήθηκε η βράβευση ενός νεαρού μαθητή, του Κυριάκου Χρυσικού, για την καθοριστική του παρέμβαση σε ένα περιστατικό Καρδιακής Ανακοπής, αλλά και της Διασωστικής Ομάδας για την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο.
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι με τις δράσεις τους καταφέρνουν όχι μόνο να διατηρήσουν και προβάλλουν το λαϊκό μας πολιτισμό, αλλά και να τον μεταβάλουν από μουσειακό είδος σε ζωντανό οργανισμό. Μέσα από τις εκδηλώσεις τους αποκρυσταλλώνουν την ελληνική κουλτούρα, αλλά και σταθεροποιούν τις πανανθρώπινες αξίες. Αποδεικνύουν πως η παράδοση δε σημαίνει οπισθοδρόμηση, ούτε αποσυνδέεται από την πρόοδο, αλλά εξελίσσεται, βιώνοντας τις τρεις διαστάσεις του χρόνου (παρελθόν - παρόν - μέλλον ), και συνδέεται με την έννοια της συνέχειας των στοιχείων, εκείνων που έχουν τη δυνατότητα να επιζήσουν. Ακόμη, επισημαίνουν πως η ανθρώπινη ζωή δεν είναι ποτέ στατική, δεν είναι ποτέ στάσιμη.


Ο πολιτιστικός σύλλογος «Παναγία Σουμελά» απαρτίζεται από πολλά μέλη διαφορετικών ηλικιών και αποδεικνύει έμπρακτα πως η παράδοση είναι μια η αλυσίδα, η οποία συνδέει τις γενιές μεταξύ τους «γεφυρώνοντας» το χάσμα. Στο παρελθόν η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, μετά από πρόκληση του συλλόγου, ανέλαβε την εκπαίδευση όλων των μελών του πάνω στη Βασική Υποστήριξη τηςZωής. Ανάμεσα, στα μέλη του συλλόγου εκπαιδεύτηκε και ένα μικρό αγόρι ηλικίας 12 ετών, ο Κυριάκος Χρυσικός.

Πριν από λίγο καιρό, ο Κυριάκος βρέθηκε αντιμέτωπος με μια Καρδιακή Ανακοπή. Χωρίς δεύτερη σκέψη, και παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Κυριάκος, έδρασε με ψυχραιμία. Αρχικά, πλησίασε με ασφάλεια τον 47χρονο άνδρα και πραγματοποίησε τους απαραίτητους ελέγχους. Στη συνέχεια, ενημέρωσε το ΕΚΑΒ, και χωρίς να χάσει «πολύτιμο» χρόνο ξεκίνησε άμεσα την εφαρμογή της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης. Χάρη στην καίρια παρέμβαση του νεαρού Κυριάκου Χρυσικού, ο 47χρονος άνδρας σώθηκε.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας συγχαίρει τον Κυριάκο Χρυσικό για τη σπουδαία πράξη του, και ευχαριστεί θερμά τον Ποντιακό Σύλλογο «Πα

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget