ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Ο Δήμος Κατερίνης συνδέει με ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο τον οικισμό Κορινού με το παραθαλάσσιο μέτωπο

Σάββας Χιονίδης: «Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ! […] Στόχος των παρεμβάσεων είναι η δημιουργία ενός ακόμα πιο ανθρώπινου προσώπου για την Δημοτική Κοινότητα Κορινού και η αισθητή βελτίωση του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας στην περιοχή»
Μία σημαντική παρέμβαση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού, η οποία θα δώσει πνοή σε μια περιοχή με έντονη τουριστική κίνηση συνιστά η κατασκευή πεζόδρομου και ποδηλατοδρόμου μήκους 1700 και πλάτους 3,5 μέτρων, που θα συνδέει τον οικισμό του Κορινού με το παραθαλάσσιο μέτωπο του οικισμού «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ». 


Σε πρώτη φάση, οι παρεμβάσεις των συνεργείων της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης επικεντρώνονται στον καθαρισμό του υφιστάμενου ρέματος, ενώ θα ακολουθήσει κλάδεμα των δέντρων κατά μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου. Αμέσως μετά, θα κατασκευαστούν κράσπεδα που θα οριοθετήσουν τον δρόμο, ενώ θα ακολουθήσει η τοποθέτηση κυβόλιθων με τη χρήση αποκλειστικά οικολογικών υλικών. Παράλληλα, θα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, αφού θα διαθέτει κράσπεδο, ώστε να διαχωρίζεται από τον δρόμο, καθώς και την απαραίτητη σήμανση.
Η κατασκευή του νέου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού και να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο τόσο για την αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου - με δεδομένο ότι η διαδρομή προσεγγίζει την παραλιακή ζώνη - όσο και για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών για λόγους αναψυχής και περιπάτου.
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ! Οι σημαντικές αυτές παρεμβάσεις συνδέονται άμεσα με τη δημιουργία μιας ουσιαστικής κινητικότητας. Με αυτό νοείται αφενός ένα καλύτερο περιβάλλον σε ό,τι αφορά τη χρήση των υλικών και αφετέρου την κίνηση με τη μυϊκή μας δύναμη δηλαδή με το περπάτημα, το ποδήλατο. Στόχος των παρεμβάσεων είναι η δημιουργία ενός ακόμα πιο ανθρώπινου προσώπου για την Δημοτική Κοινότητα Κορινού και η αισθητή βελτίωση του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας στην περιοχή».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο ορίζοντας υλοποίησης του έργου είναι άμεσος και αναμένεται καιρού επιτρέποντος να ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των παραπάνω παρεμβάσεων πολύ σύντομα.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget